Skip to main content

Utsetter flere rettssaker – uklart om Manshaus-saken går som planlagt

Politiadvokat Siri Ross Wessel i Oslo politidistrikt tok i oktober ut tiltale mot seks personer, for en lang rekke grove vinningsforbrytelser. Straffesaken skulle starte i Asker og Bærum tingrett mandag, men er nå utsatt. 

Foto: JOAKIM S. ENGER

Tingretten har ikke bestemt om straffesaken mot draps- og terrortiltalte Philip Manshaus (22) skal gå som planlagt. Flere andre straffesaker er imidlertid utsatt. 

Mandag 16. mars skulle seks personer møte i Asker og Bærum tingrett, tiltalt for en rekke grove tyverier og bedragerier, dokumentforfalskning, samt brudd på narkotika-, veitrafikk- og våpenlovgivningen. Et stort antall vitner var innkalt for å forklare seg for retten. 

Dette er en av sakene i Asker og Bærum tingrett som nå er utsatt for å begrense koronasmitte, opplyser Kristin Jahre Ramm, sorenskriver i Asker og Bærum tingrett. 

Kan bli store begrensninger

Enkelte mindre saker ble behandlet på ordinært vis fredag 13. mars, til tross for regjeringens svært strenge smitteverntiltak som ble innført torsdag.

Ramm sier det kan bli sterke begrensninger i hvilke saker Asker og Bærum tingrett skal behandle som følge av korona-utbruddet.

– Vi avventer generelle anbefalinger fra Domstolsadministrasjonen, som trolig vil foreligge i løpet av dagen. Det vil være naturlig å rette seg etter dem, sier hun.

Ingen Manshaus-avklaring

Sorenskriveren sier det foreløpig ikke er tatt stilling til om straffesaken mot draps- og terrortiltalte Philip Manshaus (22) vil gå som planlagt. Hovedforhandlingen skal etter planen starte 7. mai.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.