Skip to main content

Rettssak mot Philip Manshaus foregår over video

Philip Manshaus skal møte i Asker og Bærum tingrett neste torsdag. Rettssaken vil foregå via video.

Foto: Trine Jødal

Når rettssaken mot Philip Manshaus starter i Asker og Bærum tingrett neste torsdag, skjer forhandlingene over video.

Saken oppdateres

På grunn av den pågående korona-pandemien og fare for smitte vil rettsaken mot Philip Manshaus foregå via video. Det opplyser Asker og Bærum tingrett overfor TV2.

I en pressemelding til påmeldte redaksjoner opplyser tingretten at dette gjøres på grunn av smittevernhensyn. 

«Koronasituasjonen skaper behov for restriksjoner for at rettsaker skal kunne avvikles på en trygg måte. Av smittevernhensyn ønsker Asker og Bærum tingrett færrest mulig personer i lokalene. Derfor vil hverken presse eller publikum få adgang til følge saken fra tinghuset. Pressen vil imidlertid kunne følge saken via videooverføring fra rettssalen,» skriver tingretten i meldingen. 

22-åringen fra Eiksmarka er tiltalt for drap på stesøsteren Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17) og for terrorhandling ved drapsforsøk i Al-Noor Islamic Centre på Skui 10. august i fjor. Han erkjenner handlingene, men nekter straffskyld.

At rettsaken skjer via video betyr at dommerne, advokatene og Manshaus selv vil være til stede i retten, mens presse og publikum ikke får tilgang til rettslokalet.

Rettssaken starter i Asker og Bærum tingrett 7. mai og går frem til 26. mai.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.