Skip to main content

Manshaus tapte formue-kampen

Politiet fikk fredag medhold i Asker og Bærum tingrett. De får beslaglegge Philip Manshaus formue. 

Foto: Trine Jødal

Politiet fikk fredag medhold i Asker og Bærum tingrett. Dermed får de beholde kontrollen over formuen til Philip Manshaus. 

Torsdag motsatte Philip Manshaus seg politiets avgjørelse om å beslaglegge deler av formuen hans. Denne anken har ikke blitt etterfulgt av Asker og Bærum tingrett, melder Nettavisen

Retten mener det er en klar risiko for at midlene Manshaus har skal forsvinne og at ofre og etterlatte ikke skal få erstatning. 

Politiet skal ha tatt beslag i hans eiendeler i en leilighet i Oslo, hans eiendeler i et parkeringsanlegg og samlet saldo i flere av kontoene hans på 10.624 kroner.

Krever 4 millioner

Bakgrunnen for politiets ønske om å få kontroll over formuen til Manshaus, er for å sikre midler til erstatning for ofre og etterlatte dersom han blir dømt. 

Under rettsmøtet torsdag begrunnet aktor Hilde Strand kravet på de 4 millionene:

– Med de rammene som er i saken nå, er påtalemyndighetens syn at erstatningskrav og saksomkostninger kommer opp mot 4 millioner. Da er det vurdert 2,5 millioner kroner i oppreisning, og 1,5 millioner knyttet til erstatning for tapt inntekt, skade på moskeen og saksomkostninger, sa Strand i retten.

Krever erstatning

Så langt er det fire personer som krever erstatning i saken, i tillegg til skader på Al-Noor Islamic Centre-moskeen på Skui.

I retten torsdag fortalte bistandsadvokaten for moskeen, Farid Bouras, at han vil levere en lengre liste med personer som var i moskeen og som har blitt berørt av hendelsen. Han forteller også at det har kommet flere trusler mot moskeen i ettertid. 

– Familier er redde, barn er redde. Skadene er større enn det vi ser i dag, sa han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.