Skip to main content

Manshaus: Sakkyndige rapport utsatt nesten en måned

Fengslingsmøte med draps- og terrorsiktede Philip Manshaus. Her med forsvarer Audun Beckstrøm.

Foto: Trine Jødal

Rapporten som skulle kommet torsdag, er utsatt frem til 2. desember. 

Asker og Bærum tingrett har utsatt fristen for innlevering av den sakkyndige erklæringen til 2. desember 2019. 

– Bakgrunnen er at de rettspsykiatrisk sakkyndige har bedt om noe mer tid til sine undersøkelser av siktede, sier politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt til Budstikka.

 Betyr dette at fremdriften i saken blir forsinket?

– Dette endrer ikke vår tidsplan. Politiet vil parallelt med dette ferdigstille den øvrige etterforskningen, sier Hilde Strand.

Politiet opplyste tidligere i uken at de vil sende sin innstilling i påtalespørsmålet til Oslo statsadvokatembeter i løpet av desember.

De sakkyndige er psykologspesialist Anne Lill Ørbeck, overlege i psykiatri Rita Lyngved og spesialist i psykiatri Helge Haugerud. 

Alle tre har erfaring fra tilsvarende arbeid i andre alvorlige kriminalsaker.

Stor gjentagelsesfare

Mandag ble Manshaus varetektsfengslet frem til 2. desember, begrunnet med gjentagelsesfaren.

– Den er knyttet til hans egen forklaring og motivasjon for handlingene sine. Faren er også styrket av det vi hørte i retten i dag. Det er stor fare for at han vil begå tilsvarende og alvorlig kriminalitet hvis han blir løslatt, sa politiadvokat Hilde Strand til Budstikka etter fengslingsmøtet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.