Skip to main content

Manshaus møter i nytt fengslingsmøte mandag

Den terror- og drapssiktede Philip Manshaus stilte i fengslingsmøte 9. september.

Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Mandag morgen stiller terrorsiktede Philip Manshaus (22) i et nytt fengslingsmøte i Oslo tingrett. Politiet ber om fortsatt full isolasjon. 

I fengslingsmøtet vil politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby be om fire nye uker i varetekt med brev- og besøksforbud, pluss medieforbud, og to nye uker i full isolasjon fra medfanger.

Manshaus' forsvarer Unni Fries bekrefter overfor Budstikka at Manshaus vil stille i fengslingsmøtet.

Ber om lukkede dører

 Rettsmøtet trolig vil bli gjennomført uten pressen til stede.

– Vi vil be om lukkede dører under fengslingsmøtet. Bakgrunnen for det, og for isolasjonen, er at vi fortsatt ikke har kommet gjennom alt materialet på pc-en til siktede. Så langt ser det ut som han var alene om handlingene, men dette vet vi ikke endelig før alt materiale er analysert, sier Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Politiadvokaten bekrefter at Manshaus har vært i kontakt med andre personer, og sier de håper å være gjennom dette materialet på pc-en i løpet av den kommende fireukers perioden.

Også telefonen til Manshaus blir nøye undersøkt.

Har snakket med siktede

Philip Manshaus har ikke vært villig til å stille i nye avhør med politiet ut over de to lange avhørene han har gjennomført. I disse har han erkjent de faktiske forhold, også at han skjøt sin stesøster i sengen i forkant av at han reiste til Skui for å skyte i Al-Noor Islamic Centre.

– Vi har likevel hatt gjennomlesning og signering av disse to avhørene med ham, og det har gått greit. Han har ikke ønsket å svare på ytterligere spørsmål, og vil ikke stille i nye avhør med politiet, sier Hjort Kraby.

De tre rettsoppnevnte sakkyndige fortsetter sitt arbeid med rapporten som skal leveres innen 7. november.

– Tilbakemeldingene fra de sakkyndige sier at samarbeidet med siktede går greit, sier Kraby.

De sakkyndige skal finne ut om Manshaus var strafferettslig tilregnelig 10. august i år.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.