Skip to main content

Draps- og terrorsaken sendt til Riksadvokaten

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) har påberopt seg nødrett, og mener han ikke kan straffes for drapet på stesøsteren og moskéskytingen.

Foto: Trine Jødal

Statsadvokatene i Oslo oversendte innstillingen i saken til Riksadvokaten fredag morgen.

Det bekrefter statsadvokat Johan Øverberg ved Oslo statsadvokatembeter i en tekstmelding til Budstikka. Statsadvokaten har blant annet tatt stilling til om aktoratet skal be retten om forvaringsstraff eller ordinær fengselsstraff for den draps- og terrorsiktede Bærums-mannen.

Øverberg ønsker ikke å kommentere innholdet i innstillingen.

Philip Manshaus (22) er siktet for å ha skutt og drept stesøsteren Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17), samt for terror etter angrepet mot Al Noor-moskeen på Skui. Fredag ble innstillingen i saken oversendt Riksadvokaten. 

Rettssak i mai 

Det er Riksadvokaten som avgjør tiltalespørsmålet i saker som omhandler den mest alvorlige kriminaliteten. Manshaus er siktet for en terrorhandling etter moskeangrepet på Skui, som har en strafferamme på 21 år. 

Manshaus erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld. Tre rettspsykiatere har erklært ham strafferettslig tilregnelig. Rettssaken starter i Asker og Bærum tingrett 7. mai

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.