Torsdag kveld var det jubileumsfeiring for de 31 medlemmene i Bærum Gymnastikkforening.

Hver mandag og torsdag møtes de godt voksne herrene til trening i gymsalen på Stabekk videregående skole.

– Vi følger et treningsopplegg som jeg kaller «Kolbjørn Finnangers Minneløp», sier formannen.

LES OGSÅ: Her tar Erna (90) idrettsmerket for 60. gang

Samme treningsprogram

Han forklarer at treningsopplegget ble laget av gymlærer på Hosletoppen skole, Kolbjørn Finnanger, og at man har fulgt samme treningsprogram i alle fall siden Øgstad selv ble med i gymnastikkforeningen i 1994.

– Vi starter treningsprogrammet med å løpe. Man holder 120 i puls i en time. Halvparten av programmet er styrke og halvparten er strekk. Ribbevegg og hoppetau er eneste hjelpemidler som brukes i treningen, sier Øgstad og legger til at programmet inneholder tradisjonelle øvelser som push ups, situps og så videre.

– De fleste synes dette er kjempebra trening. Det krever litt – det gjør litt vondt.

LES OGSÅ: Lager mosjonscup i padling

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Tror på 100 år – minst

Gymsalen ved Stabekk videregående skole har så vidt Øgstad vet vært tilholdssted i hele klubbens historie. Treningene samler som regel mellom 20 og 30 menn med snittalder «over 70», ifølge formannen. Eldstemann er 85 og trener jevnlig.

– Først og fremst er dette billig trening. Det folk bruker i måneden på treningssenter betaler vi i året. Du behøver ikke støttemedlemskap på treningssenter for å holde kroppen i form. Ifølge formannen kommer stadig nye og prøver seg. Noen blir værende. Øgstad legger til at foreningen ikke har plass til så mange flere på grunn av plassen og antall ribbevegger.

Han forteller at det i starten av foreningens historie også var trening for damer.

– Da var det nok to partier. Nå er det kun menn med. Det er 31 medlemmer i alderen 60 til 85 år.

Øgstad sier at så lenge folk har glede av treningen vil tradisjonen holdes.

– Jeg vil tro at foreningen blir 100 år også. Det står på treningssted. Vi er avhengige av at gymsalen på Stabekk videregående skole består.