Morten Morisbak Skjønsberg tar to nye Stabæk-år

ENIG MED STABÆK: Morten Morisbak Skjønsberg var tilbake på Stabæk-trening onsdag. Han er enig med Stabæk om en toårsavtale.

ENIG MED STABÆK: Morten Morisbak Skjønsberg var tilbake på Stabæk-trening onsdag. Han er enig med Stabæk om en toårsavtale. Foto:

Stabæks lagkaptein Morten Morisbak Skjønsberg fortsetter for klubben.

DEL

33-åringens kontrakt med Stabæk gikk ut etter denne sesongen. De siste kontraktene veteranen har skrevet med Stabæk har vært ettårskontrakter. Nå er de enige om en toårsavtale.

– Det er litt uvanlig, Inge (André Olsen, sportslig leder) og jeg er vel litt lei av å forhandle hvert år. Da gjør vi det litt greiere for oss selv. Så får vi se hvor lenge jeg holder, sier Morten Morisbak Skjønsberg muntert.

Stabæk-ledelsen har hele tiden vært klare på at de ønsket å ha med Morisbak Skjønsberg videre. Da laget startet sesongoppkjøringen i forrige uke var han kontraktsløs. I dag var hans første trening.

– Nå har jeg lyst til å begynne å trene - selv om det er møkkavær. Jeg gleder meg, er fornøyd med at dette er i havn og hadde håpet det skulle være ferdig litt før. Jeg ville ikke gå ned i lønn. Det er en av grunnen til at det tok tid, forklarer Morisbak Skjønsberg.

I fjor sa han at han hadde el-billader som krav for å fortsette.

– I år er det målbonus, sier mannen med ett mål på 262 eliteseriekamper.

LES OGSÅ: Stabæk-kapteinen usikker om fremtiden

– Vanskelig økonomi

Også til 2017 kommer store deler av Stabæks lag til å skiftes ut.

– Det blir spennende å se i år med nok en ny gjeng. Vi har hatt en del utskiftninger de siste årene. Vi må gjøre det bedre enn i fjor. Det var en tung sesong, selv om avslutningen var formiddabel.

Han håper naturligvis på et bedre Stabæk-år i 2017, drømmer om å få inn forsterkninger og sier samtidig at det er vanskelig å sette krav om det i kontraktsforhandlinger.

– Vi er ikke i den økonomiske situasjon som i gamle dager, det må vi ta inn over oss. Men vi har et lønnelig håp om å sette sammen et slagkraftig lag som kan bite fra seg. Det er ikke verdens letteste jobb når man ikke har allverdens midler.

LES OGSÅ: Sportskavalkaden 2016: Nedturen – som ble fotballfest

BEHOLDT PLASSEN: Gleden var enkel å se – etter at Morten Skjønsberg og Stabæk sikret plassen i eliteserien. 4. desember, 82 minutter ut i siste kvalifiseringskamp, trengte Stabæk scoring, og fikk servert to av Ohi Omoijuanfo. FOTO: KARL BRAANAAS

BEHOLDT PLASSEN: Gleden var enkel å se – etter at Morten Skjønsberg og Stabæk sikret plassen i eliteserien. 4. desember, 82 minutter ut i siste kvalifiseringskamp, trengte Stabæk scoring, og fikk servert to av Ohi Omoijuanfo. FOTO: KARL BRAANAAS

Nyter fotballen

Veteranen sier han fortsatt nyter å spille fotball og at det ikke har blitt noe mindre morsomt med årene.

– Samtidig har det vært sånn at jeg har telt opp etter hver sesong for faktisk å kjenne etter om jeg har lysten og om kroppen holder. Det føler jeg at det gjør denne gangen også.

I 2016 satte Morisbak Skjønsberg rekord i antall spilte eliteseriekamper for Stabæk. Fullfører han kontrakten de neste to årene og spiller samtlige seriekamper får han 322 eliteseriekamper. Da vil han i så fall være tre kamper bak Tommy Svindal Larsen og Arild Sundgot. Daniel Berg Hestad har eliteserierekorden med 473 kamper.

Vålerenga-stopper Kjetil Wæhler spilte til han var 40.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å holde på like lenge, smiler Skjønsberg som tar en mastergrad i medievitenskap ved siden av fotball.

– Nå spiller jeg fotball litt til. Jeg tror ikke jeg blir trener.

- God ambassadør

Sportslig leder, Inge André Olsen, legger ikke skjul på at han er svært fornøyd med å ha landet avtalen med Morisbak Skjønsberg og at det er greit ikke å bruke neste juleferie på å forhandle igjen.

- Morten er en viktig prioritet for oss. Både for det han leverer på banen og at han er en god ambassadør for Stabæk.

Han vil ikke spå noe om hvor lenge han tror Morisbak Skjønsberg kan fortsette som toppspiller.

- Umulig å si.  Jeg vet selv at når du kommer opp i årene kan du føle deg ganske så frisk den ene dagen, og i neste uke klarer du kanskje ikke å løpe. Det er mye slitasje på kroppen. Det er ikke alle som er så heldige at de kan styre avslutningen av karrieren selv.

Han svarer smilende på om han frykter Morisbak Skjønsberg gjør krav på å ta straffesparkene, eller på andre måter begynner å score mål slik at Stabæk må utbetale store målbonuser. 

- Det der går begge veier. Hvis han scorer selvmål så trekker vi ham i lønn. Jeg tror sannsynligheten begge veier her er omtrent null.

Artikkeltags