Natt til fredag 8. september 2017 ransaket politiet en leilighet på Bærums Verk og fant nær 43 gram hasj, samt et mindre antall rivotril- og xanaxtabletter.

Like før hadde en politimann på vei hjem fra jobb fått øye på en mann som gikk med en trillebår, tilsynelatende uten mål og mening. Mannen med trillebåren ble stanset og forklarte hvor han var på vei – trolig intetanende om at han ville få følge av politiet.

LES OGSÅ: Fant hjemmelagde våpen hos båttyv

Vurderte fengsel

Mannen som eide leiligheten, erkjente straks at stoffet som ble funnet, tilhørte ham.Denne uken ble bæringen i 30-årene dømt til samfunnsstraff i 38 timer av tingretten.

I utgangspunktet mener retten at Bærums-mannen burde sone 30 dager i fengsel for handlingene han ble funnet skyldig i. Det slipper han, da retten mener det vil stikke kjepper i hjulene for rusbehandlingen.

På grunn av lang liggetid hos politiet, mannens uforbeholdne tilståelse, samt at han skal være i en «positiv rehabiliteringssituasjon», ble fengselsstraffen omgjort til samfunsstraff.

«Det vil være uheldig for tiltaltes videre rehabilitering om han nå skal måtte sone en fengselsstraff for et forhold som er begått for mer enn 16 måneder siden», skriver tingrettsdommer Kristin Jahre Ramm i dommen.