Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Vemund Tollefsen til minne

Vemund Tollefsen.
Vemund Tollefsen.
Foto: privat

Vemund Tollefsen ble født i Salhus 16. april 1941 og døde 15. mars 2022.

Vemund var medlem av Asker bildende kunstnere de siste årene av sitt liv. Han hadde sin utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole på linja Bok og Bind, deretter videreutdanning i litografi og etsninger.

Etter to år på SHKS tok han diplomeksamen på å utforme og illustrere «Veien til verdens ende» av Sigurd Hoel. Illustrasjonene gjorde han som xylografi og deltok med dem på Vestlandsutstillingen i 1966. Han har vært ansatt i tre forlag; J.W. Cappelen, Fabritius Forlag/Land og Kirke og H. Aschehoug & Co som tegner og formgiver. Han har i hovedsak hatt undervisningslitteratur som arbeidsfelt.

I 1982 ble han medlem av Norske billedkunstnere (NBK) gjennom Buskerud Bildende Kunstnere (BBK). I 1994 begynte han på kveldskurs i grafikk på Asker Kunstfagskole og tok opp igjen metallgrafikk, slik som etsninger og kaldnålsraderinger, i en årrekke. Lærer var Magne Vatneødegård. Maleri lærte han på Asker Kunstfagskole fra 1998 til 2010 under Per Morten Karlsen.

En stor del av sitt voksne liv bodde Vemund i Røyken sammen med sin kone Inga Elise og deres to sønner. De siste årene bodde de i Heggedal.

Hans kunstneriske virke besto hovedsakelig av grafikk, maleri og bokdesign, og han har hatt en rekke illustrasjonsoppdrag. Vemund etablerte seg også med eget atelier i Gamleskolen i Slemmestad, hvor han var aktiv både som grafiker og maler helt til det siste.
I forbindelse med en utstilling i i 2011 i Trikotasjemuseet, der fabrikken var da han vokste opp
ble han intervjuet av Åsane Tidende:

– Du har fått drive med det du liker i snart 50 år, dersom vi tar med utdanningsårene. Har årene gått fort?
– Heldigvis ikke. Det er bare de unge som tror at livet er kort.

Vemund hadde et behagelig og mildt vesen, og var en mann med lugn humor og et stort hjerte. Asker bildende kunstnere takker Vemund for det han var og representerte.

På vegne av ABK

Henning Vik

Kristin Enger

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.