Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Turid Nøkleby til minne

Turid Nøkleby.
Turid Nøkleby.

Turid Nøkleby, født (Knutsen) den 30. mai 1923 som ekte Kristiania-pike, døde den 8. desember i år. Hun oppnådde dermed nesten å bli 99 år og av disse bodde hun 56 år i Asker og Bærum.

Hennes oppvekst skjedde på Borgen/Volvat sammen med foreldre og en bror. Turid gikk på Ris Gymnas og var 17 år da krigen kom til Norge. Hun var alltid en positiv dame og fortalte gjerne om historier fra krigen som at kålrot kokt i tran var grei mat når man var sulten.

Under krigen utdannet hun seg til samaritan og arbeidet på Bærum sykehus. Her ble hun sjarmert av turnuslegen Kjell Andreas Nøkleby og det tok ikke lang tid før forlovelsen var et faktum. To år senere ble det bryllup. Siden Kjell utdannet seg til spesialist i ortopedi ble det mye flytting for familien. I løpet av denne perioden ble Per, Bente og Astrid født. I 1965 ble den hyppige flyttingen avsluttet ved at Kjell ble overlege på kirurgisk poliklinikk på Rikshospitalet og familien kjøpte et hus i Asker.

Turid var en allsidig kvinne som styrte familie og hjem slik at Kjell kunne utvikle sin karriere. De levde i en harmoni der begge hadde klare arbeidsoppgaver. Fritiden ble benyttet til aktive turer i skog og mark. De siste to årene bodde Turid på Mariehaven sykehjem og med sitt gode humør og humor var hun en velansett beboer. 

På spørsmål en gang om hvorledes det var å bo på Mariehaven, kom det raskt ett typisk Turid-svar som var lettere humoristisk med et innslag av ironi: «De slår ikke!»

Altså et bra sted å bo, samtidig som det reflekterte hennes oppfatning fra avisene om mangelen på god pleie på en del sykehjem. I koronatiden led hun av at barn og barnebarn sjelden kunne komme på besøk og det bidro til at hun den siste tiden ble sterkt redusert. Den 7. desember fikk hun et alvorlig hjerneslag og døde den 8. uten å ha kommet til bevissthet.

Turid etterlater seg tre barn, fem barnebarn og fem oldebarn. Mange føler med dem i sorgen, men samtidig vil vel alle etter hvert føle mer takknemlighet og glede enn sorg over at hun ble 98 år gammel og har hatt et aktivt, interessant og begivenhetsrikt liv.

Bjørn Beining

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.