Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Tor Terje Dahl til minne

Tor Terje Dahl.
Tor Terje Dahl.
Foto: PRIVAT

Tor Terje Dahl døde i Tavira, Portugal 8. desember 67 år gammel av korona.

Terje ble født med en tennisracket i hånden. Oppveksten for Terje og broren Truls var Engejordet og Blommenholm tennisklubb, og mye det siste hvor hans joviale far var formann og festarrangør. Her var det trygt, her mestret han og lærte å bli en vinner. Han vant lag-NM flere ganger. Han lagde sin tennisfilosofi – fullt fokus på én ball av gangen.

På 70 tallet traff han Putti som han giftet seg med. De dro til Mykonos. Der var vi også. Siden har vi vært viktige personer i vår felles historie. Terje fikk to barn med Putti, Alexander og Katharina. Fra tennis til økonomi og jobb i Saga. Men han følte seg utilfreds i en verden av regler og karrierejag. Økonomi ikke var hans hovedarena. Og han var den av vår venner som virkelig gjorde noe med det. 

Midt på åttitallet kastet han den stripete skjorta og grep tilværelsen. Han studerte gestaltterapi og pedagogikk. Han søkte frihet og livsglede. Vi kjenner igjen den røffe humoren til hans slektning Roald Dahl. Da han fant sin egen kode forvaltet han den vel og så seg aldri tilbake. Fra da av var han glad og kunne løfte stemningen med sitt blotte nærvær. 

Denne effekten hadde han på folk hvor enn han bodde – Norge, Singapore, Malaysia og til slutt Portugal. I samvær med mennesker og venner var han i sitt ess. Han var en god iakttager med en sterk rettferdighetssans. Han var utdanningsleder på Politihøyskolen og en verdsatt lærer. Hans overordnede må ha vært veldig fornøyde med ham, for en mer utstrakt form for hjemmekontor i alle verdens hjørner har ingen av oss sett.

Terje ga ordet lakenskrekk en ny mening. Han elsket fester, var en ener på selskapsleker, danset og kunne ikke forstå at noen gikk hjem før soloppgang. Når barna var trygt i seng, fortsatte gutta med de gode samtalene i de lyse sommernettene. 31. oktober fikk vi sms fra Terje og hans kone Denise med en video av et lokalt band. Når de kom hjem satte de seg ut i hagen med et glass vin, satte på Queen og danset til soloppgang. «Who wants to live forever?» En måned senere fikk han feber og pusteproblemer, og lå i respirator til han døde ni dager etter sin 67-årsdag. Vi savner vår gode venn!

Jan Dybsjord

Monica Drottning-Rønne

Sven Eriksrud

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.