Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Svein Johansen til minne

Var kjære klasseforstander, lærer og venn Svein Johansen (født 12.05.36, død 18.12.20) er uvirkelig nok borte.

Vi ble kjent med han tidlig på 80-tallet da han hadde en delt stilling som lektor på Nadderud Gymnas. For mange av oss fremsto han som den optimale lærer. Kunnskapsrik, entusiastisk, inkluderende og ikke minst hyggelig. 

Vi husker vårt første møte med han; «Lærer?» «Ja, elev». Slik svarte vår helt spesielle fransklærer. Han insisterte på at vi kalte ham Svein. Han ville være nærværende og personlig. Han var definitivt en som brydde seg om elevene sine, og gjorde hva han kunne for å få «alle igjennom». Svein hadde tillit og tro på at alle elever kunne lykkes.

Som en del av norsk og franskundervisningen viet han mye tid til studieteknikk og elevaktiviserende metoder. Det var lite pugging, men mye læring. Det franske språk og kultur er det mange av oss som fortsatt er glad i, takket være Svein. 

Vi minnes Svein også spesielt for hans deltagelse i det sosiale. I løpet av gymnaset var han med på samlinger med ost og rødvin. Han var dypt respektert, men samtidig «en av oss». En balansegang han hadde all ære av. I andre klasse minnes vi med glede klassefesten han arrangerte på Østerås. I dag neppe etter boken, men du verden så raust og hyggelig! 

Siden den gang har vi vært en gruppe elever som har holdt kontakten via telefon og gode middager. Her var Svein sentral. Vi er uendelig takknemlig for hva vi har opplevd sammen, og vil savne ham dypt som den gode venn han var.

Bon voyage, kjære Svein.

Hilsen « Nadderudgruppa»

Kristin Kjølberg, Kristin Kjeldsen Strindberg, Cecilie Bjerkeli Booth, Agnete Lossius, Ida M. Scheie, Lisbeth Wille, Ann S. Michaelsen og Bjørn Bryne

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.