Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Stephen Trygge Storvik til minne

Stephen Trygge Storvik.

Stephen Trygge Storvik.

Foto: Knut Bjerke

Stephen Trygge Storvik (f. 18.02.1972) gikk bort 8. januar, 49 år gammel. Han etterlater seg et stort tomrom – men innsatsen han gjorde for kreftpasienter lever videre.

I 2013 fikk Stephen påvist alvorlig kreftsykdom. Da standardbehandlingen sluttet å virke fikk han beskjed om at det ikke var mer å gjøre. Stephen ga ikke opp, og med gode venner, spleis og stram økonomi var han sikret privat behandling. Den hadde svært god effekt. Stephen, som før ikke kunne bære en pose dagligvarer opp en trapp, kunne nå gjøre tunge løft og komme tilbake i jobb.

Var det riktig at han måtte betale for medisinen selv da den hadde så god effekt? Etter mange runder i helsebyråkratiet kom konklusjonen: Det var uforsvarlig av det offentlige å ikke tilby ham medisinen.

Avgjørelsen var omstridt, behovet for avklaring stort. Stephens sak førte til nye retningslinjer for hvordan loven skal forstås og hvor grensene mellom utprøvende og etablert behandling skal gå. Ledende leger kaller dette en revolusjon som utgjør en stor forskjell for mange.

Kreftforeningen kjenner til mange pasienter som nå slipper å gå igjennom det samme som Stephen. Vi lot oss imponere over Stephens urokkelige jernvilje og evne til å ikke bare stå i stormen, men også fortelle sin historie slik at andre skulle slippe å oppleve det samme.

Alle kan forstå hvor mye de ekstra årene har betydd for Stephen og hans nærmeste. Det samme gjelder de mange hundre andre pasientene som har dratt nytte av Stephens kamp.

Sorgen er tung å bære, men vi lover å ta arven hans og engasjementet for kreftsaken videre.

Vi lyser fred over Stephen Trygge Storviks minne. Våre varmeste tanker går til hans nærmeste.

Ingrid Stenstadvold Ross

Generalsekretær

Kreftforeningen

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.