Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Ståle Michael Murstad til minne

Ståle Michael Murstad.
Ståle Michael Murstad.
Foto: PRIVAT

Ståle Michael Murstad, født 25.11.41, gikk ut av vår tid 1. november. Ståle var en ekte Snarøya-gutt, født og oppvokst på Langodden, hvor han også hadde sitt tilhold hele livet.
Etter avsluttet teknisk utdannelse på Göteborgs Tekniska Institut arbeidet Ståle i mange år i selskapet Motordrift. Deretter startet han sin egen bedrift, Murstad Tekniske, som han drev med stor dyktighet helt frem til de aller siste årene.

Ståle var et aktivt medlem i Round Table Klubben RT-50 Sandvika helt fra etablering i 1973, og senere i Ex-tabler klubben 41/50-Sandvika. Gjennom sitt engasjement satte han preg på klubben. Ståle deltok på flere landsmøter landet rundt, klubbmøter inklusive gallafester, generalforsamlinger ved sjøen og på fjellet, samt «gutter-skal-ha-godt-weekend» i Hemsedal på slutten av vintersesongen. Om Ståle kan det med rette si at han har vært sine venners venn, rettskaffen i all sin ferd, og en person man kunne stole og som stilte opp, alltid til avtalt tid ! Ståle var ingen A4. Han var Ståle!

Ståle var oppmerksom, vennlig og snill – og aldri så lite sta! Glad i faste rutiner og, skal vi si, et snev av petimeter, dog med en god porsjon selvironi. Hans snev av petimeterholdning førte til at han var veldig nøyaktig i all planlegging til glede for oss alle.
Gjennom oppveksten på Langodden utviklet han stor interesse for og kunnskap om seilsporten gjennom Seilforening Bidevind, lokalisert på Langodden, og basert på den lille seilbåten, en killing. Ståle var blant de unge seilere som hevdet seg heftig i denne klassen, med bla. bred deltagelse i Landsregattaene på den tiden. 

Ståle hadde sentrale tillitsverv over lang tid i denne klubben, og etter hvert som han fikk egne barn, tre døtre i alt, fortsatte han i mange år som instruktør for den oppvoksende generasjonen av unge seilere i optimist-klassen i Vestfjorden Seilforening. 

Ildsjelen Ståles aktiviteter dekket mye mer en familien og seiling. Av dette kan nevnes modellfly- og modelltogbane-bygging, alle ungene i nabolaget, hagestell og miljøet rundt seg.
Med sin tekniske interesse og utsikt til Fornebu flyplass var en av hans mange interesser å kunne alle typebetegnelsene på alle flyene som kom og dro, samt ankomst- og avgangstider.

Ståle giftet seg med sin Anne Berit fra Hegglandsdalen ved Os, og de hadde et meget godt og gjensidig forpliktende og nært samliv. Det utviklet seg etter hvert til en stor familie, med tre døtre, svigersønner og ni barnebarn. Ståle var den sentrale og samlende pater familias også i denne sammenheng

Våre tanker går til familien når vi lyser fred over Ståles minne.
Ståle vil bli dypt savnet av sine «41/50 -venner». 

Per Sørlie

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.