Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Siri Omland til minne

Siri Omland.

Siri Omland.

FOTO: PRIVAT

Den 21. januar døde vår gode kollega Siri Omland fra Sandvika, 78 år gammel, etter kort tids sykeleie. 

Vi som var hennes kolleger ved Norsk Folkemuseum og deretter i museets pensjonistforening, minnes med takknemlighet en god kollega og et godt medmenneske.

Siri var i mange år en markant person i Norsk Folkemuseums stab, der hun arbeidet i Administrasjonsavdelingen. Hun var også en periode ved Bogstad gård, som er en underavdeling av Norsk Folkemuseum, men vendte så tilbake til selve museet og ble der frem til pensjonsalder. De mange som kom i kontakt med henne vil minnes hennes vennlige vesen, samtidig som hun var effektiv og ryddig i sine oppgaver.

Etter at hun gikk av beholdt Siri kontakten med museet og med gamle kolleger gjennom å engasjere seg i museets pensjonistforening, der hun fikk en sentral rolle som sekretær. Her gjorde hun en stor jobb med å kontrollere og ajourføre medlemsregisteret, ingen liten oppgave ettersom mange medlemmer hadde flyttet eller var døde, og nesten ingen hadde den gang internett og e-post. Hennes nøyaktighet kom også til uttrykk ved at hun skrev utførlige referater fra medlemsmøtene og fra utflukter til andre museer og severdigheter. Ved en skjebnens tilfeldighet gikk hun ut av styret bare noen dager før pandemien slo inn over landet sist vår og gjorde all aktivitet i foreningen bortimot umulig.

Utenom sitt engasjement i pensjonistforeningen levde hun et stille og rolig liv, som skiftet mellom hjemmet i Sandvika og sommerhus i Åsgårdstrand og på Omland ved Risør, hjemplassen til ektemannen Knut. Ham mistet hun for åtte år siden. Våre tanker går til hennes tre døtre og seks barnebarn.

For Norsk Folkemuseums pensjonistforening:

Jon Birger Østby, Tove de Lange, Einar Tveit, Synnøve Ellingsen og Leif Pareli

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.