Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Sigurd Morstad til minne

Foto: KNUT BJERKE

En legende har spilt sin siste tone. Sigurd Morstad, født 22. mars 1952, døde 8. august 2021.

Sigurd var en kjær og særs aktiv Evje-gutt. Han var energisk, generøs, likandes og med en lun humor. Sigurd startet sin musikalske karriere i Evje Skoles Guttemusikk (nå Evje Skoles Musikkorps). Han var sikkert inspirert av sin far Helge, som spilte i Sandvika Musikkorps hvor Sigurd også ble med. Han utviklet seg til å bli en særs dyktig saksofonist, og trakterte også trommesett når det trengtes. Mange av oss kjenner han i tillegg som en unik kar til å skru lyd. Kunstneren kom også frem i flotte tegninger, med og uten farger.

Det er som storband-musiker mange kjenner Sigurd. Han var med å starte Sandvika Storband, Gamle Sandvika Storband, Lomma Blues Band og sitt eget Sigurds Sax kvartett hvor han fikk bruk for sin unike samling saksofoner. Han spilte i Gardemusikken i 1973, Promenaden og Vollen storband. Han var en av stifterne av Norges Gardemusikanters Forbund og Gardemusikkveteranene. Nevnes må også ungdomsbandet Gnome og dansebandet Fem, hvor han trakterte trommesett.

Sigurd var primus motor for naboorkesteret i Gamle Solbergvei hver 17. mai.

Når datter Berit og sønn Einar begynte å spille i Evje, var det en stolt Sigurd som fulgte opp. Dette varte til lenge etter at barna sluttet i korpset.

Sigurds siste musikkprosjekt var musikkvartetten Parkinsonistene, hvor han spilte trommesett så lenge helsen tillot det. 

«Når det ligger noe så negativt i den ene vektskålen, betyr musikken enda mer for meg. Den er en positiv motvekt», sa Sigurd.

Han var aktiv med et stort nettverk, og kjent for sin store arbeidskapasitet og iver. Kulturetaten i Bærum kommune dro stor nytte av hans kompetanse på lyd. Lyd var også hans yrke, som en av de få i Norge som lagde miksepulter for blant annet NRK.

Kulturlivet i Bærum har mistet en nestor som trakk i mange tråder, det var aldri nei i hans munn.

Vi takker for mye godt samspill som venn og musikant!

Tappenstrek er avspilt.

Bjørn Bjerkelund, Lars Gran, Kjell Samkopf og Jacob Falck

Jacob Falck

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.