Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Sigurd-Armand Hauge til minne

Sigurd-Armand Hauge.
Sigurd-Armand Hauge.
Foto: privat

Det var med trist hjerte vi mottok beskjeden om at Sigurd-Armand Hauge har gått bort. Han sovnet stille inn søndag 20. mars etter lang tids sykdom. 

Hauge var født 24. juli 1942. Han har spilt en viktig rolle for norsk galoppsport over lang tid, og har vært sentral i arbeidet med å modernisere Øvrevoll og ved å sikre Norsk Jockeyklub best mulig levevilkår i en krevende periode. Hauge var en stor ambassadør for sporten og ble nylig utnevnt til æresmedlem i Norsk Jockeyklub.

Hauge var styreleder i Norsk Jockeyklub i årene 2009-2017. I hans periode som styreleder ble det oppført leiligheter på tomten ved Stallkroen. Dette var et viktig prosjekt som sikret Øvrevoll helt nødvendige inntekter til oppgradering av anlegget. Han har vært en pådriver for godt samarbeid med spillselskapet Norsk Rikstoto, hvor han det siste året har sittet som varamedlem i styret.

Hauge har representert Norsk Jockeyklub på internasjonale løp og konferanser, og lagt ned et stort arbeid for sportens beste. Han har på dette området vært tilhenger av arbeidet med økt skandinavisk samarbeid, og han var forkjemper for piskeforbudet. Hesteinteressen har alltid vært stor hos Hauge. Han har vært medlem av Den Lavere Voldgiftsrett i mange år, vært deleier i fullblodshester, og han var en pionér innen sprangridning hvor han red på de store arenaer i Europa på 60-tallet.

Sigurd var levende opptatt av galoppsporten og vårt indre miljø til det siste. Han var glad i både sporten og alle menneskene som var involvert, og han var en både godt likt og høyt respektert mann i miljøet. For kort tid siden ble Sigurd-Armand Hauge utnevnt til æresmedlem i Norsk Jockeyklub, noe vi vet han satte stor pris på. Han fikk utdelt klubbens æresnål under en meget hyggelig seremoni, 4. mars d.å. på Hotel Bristol. Vi er takknemlige for at vi fikk denne siste stunden sammen og at vi fikk vist han denne ære.

Våre tanker går til familien. Vi lyser fred over Sigurd-Armand Hauges minne.

For Norsk Jockeyklub

Ole-Christian Hallerud, styreleder

Thomas Gjelsås, adm. direktør

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.