Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Ronny Røren til minne

Ronny Røren.
Ronny Røren.
Foto: Privat

(03.03.1940–12.11.2020)

Det er med tristhet, ansatte og pensjonister i flere brannvesen mottok budskapet om at Ronny Røren er død. 

Ronny begynte som varabrannsjef i Bærum brannvesen i 1976. Han hadde utdannelse som maskiningeniør og kom fra stilling som driftsingeniør ved A/S Freia. Han bemerket seg raskt som en svært dyktig instruktør og engasjert i flere fagområder. Pumpekurs var noe han innførte i Bærum brannvesen, hvor han selv var hovedinstruktør. 

Da han ble brannsjef i 1983, tok han til orde for felles lunsjpauser og spisested for utrykningsstyrken og ansatte på dagtid, som et viktig sosialt samlingssted. Ronny var en dedikert og målbevisst brannsjef. Han var alltid svært godt forberedt, svært grundig i alt sitt arbeid, en svært dyktig taler, instruktør og foredragsholder. Han var usedvanlig dyktig til å formulere seg, både muntlig og skriftlig. 

Ronny stilte store krav til seg selv og var alltid en meget god representant for brannvesenet han ledet. Han ledet sammenslåingen av Asker brannvesen og Bærum brannvesen, hvor han tiltrådte som brannsjef i Asker og Bærum brannvesen 1. januar 1999. Denne prosessen ledet han på en svært strukturert, grundig og forbilledlig måte. Han var dyktig til å forhandle på vegne av Asker og Bærum brannvesen, og sørget for at organisasjonen hadde gode rammevilkår, samt var svært godt og moderne utrustet. 

Ronny var en av initiativtagerne til årlige konferanser for brannsjefer i Norge. Han var nestformann i Norsk brannbefals landsforbund og styremedlem i Norsk CTIF-komité. Ronny hadde også engasjement som formann i styringsgruppene for offentlige tilfluktsrom og for sikring og sikkerhet i Bærum, formann i Bærum oljevernutvalg, medlem av Oljevernutvalget for Indre Oslofjord, medlem av redningsledelsen og tjenestegrensjef i Sivilforsvaret. 

Ronny Røren gikk av som brannsjef i Asker og Bærum brannvesen 31. mars 2006. Han vil bli husket som en brannsjef som bidro til stor utvikling av den organisasjonen han ledet, samt som en viktig bidragsyter i andre organisasjoner og foreninger med tilknytning til brann- og redningsmiljøet i Norge.

Sverre N. Junker, 

Asker og Bærum brann og redning

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.