Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Per Torvild Aakvaag til minne

Foto: PRIVAT

Vår gode venn Per Torvild Aakvaag døde plutselig 7. mai, 65 år gammel. 

Per vokste opp på Eiksmarka som den eldste i en søskenflokk på fem. Etter endt skolegang tok han utdannelse som kokk, men en sprengningsulykke i det militære satte stopper for kokkekarrieren. Han utdannet seg til lærer og spesialpedagog, men det var som konsulent og bedriftsrådgiver han hadde sin arbeidskarriere.
Han brukte mange av sine aktive år til å hjelpe andre i personalspørsmål, men klarte ikke å finne ut fra labyrinten i sitt eget sinn; en labyrint som vi som var nær ham knapt visste eksisterte. Han etterlater seg et stort tomrom, både fysisk og i overført betydning: Per var en røslig mann, alltid blid, optimistisk og full av pågangsmot og med en stemme, et smil og en latter som sto i stil. Så viste det seg altså at under alt dette bar han på en byrde som han ikke lot oss se.
For oss som hadde gleden å være nær ham, var han alltid en venn som det var lett å ha gode samtaler med, lett å le sammen med, impulsiv og leken, nær og varm. Per var et midtpunkt i forsamlinger, og med hans humør og høye stemme var det vanskelig å unngå å høre hva han hadde på hjertet. Han hadde en evne til å spre glede også til folk han ikke kjente, og morsomme påfunn gjorde at han kom i kontakt med mange mennesker.
Vi husker ham særlig fra de mange turene vi hadde sammen. Årlige turer til Alpene der han beviste gang på gang at den raskeste og enkleste veien ned bakkene er rett ned. Stort sett gikk det riktig bra og han kunne stille seg først i heiskøen. Turene ga oss også mange timer sammen i heisen, rundt middagsbordet og under transporten. Vi fikk gode anledninger til å snakke om tull og tøys, men også mye alvor.
Som utdannet kokk var det naturlig for Per å invitere til herremiddager. Spesielt huskes det årlige smalahovegildet med øl og akevitt i rikelige mengder etterfulgt av heftige konsertopptak av «våre» band på widescreen i kjelleren.
I dag takker vi for alle de gode minnene vi har fått med Per, det burde bare blitt så mange flere.
Våre tanker går særlig til Kirsten, Helene, Marit og resten av familien som mottok den tragiske nyheten helt uforberedt og som har en tung tid nå.
På vegne av alle gode turvenner.
Odd Hunsdal
Per Kristian Wiborg
Arnt Hals

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.