Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Per Harald Årva til minne

Per Harald Årva.
Per Harald Årva.
FOTO: PRIVAT

Overlege Per Harald Årva døde 13. januar kort tid før han ville ha fylt 83 år.

Per var født på Røros og vokste opp i Sunnmøre, Østerdalen og på Hurum. Han tok artium på Drammen videregående skole. Deretter dro han til Göttingen i daværende Vest-Tyskland og ble cand.med. i 1968. Turnustjenesten ble avlagt på Hedmark sentralsykehus, Elverum og med distriktstjeneste i Trysil.

Per fikk en bred klinisk utdannelse og tjenestegjorde på indremedisinske avdelinger i sykehusene i Namdal, Bærum og på Ullevål. Han ble godkjent spesialist i indremedisin i 1980, fordøyelsessykdommer i 1980 og arbeidsmedisin i 1994.

Han arbeidet som bedriftslege i Oslo kommune 1981–1992. Men det var innen flymedisin han skulle finne sitt hovedfagfelt. Per var formann i Legenemnda for flygere fra 1982 og ansatt som overlege i Luftfartsverket fra 1992. En av hovedoppgavene var å vurdere flygeres helsemessige situasjon og egnethet som piloter. Han var meget aktiv innen nordisk flymedisinsk arbeid og arrangerte mange av deres fagmøter. Han ble innvalgt medlem i Aerospace Medical Association i 1994. Per fortsatte sitt arbeid i Luftfartsverket langt ut over pensjonsalderen.

Per var veldig engasjert i klassisk musikk. Han var en dyktig fiolinist og deltok i flere større og små orkestre. Særlig hans innsats innen Bærum symfoniorkester var stor, der han spilte fiolin og bratsj. Hans utmerkede organisatoriske evner ble flittig brukt, både som formann i orkesteret i en tiårsperiode og til en rekke arrangementer.

Per har vært gift med Bodil siden 1969. De fikk døtrene Tone, Marte og Ingvil, og han har vært en meget skattet bestefar til Caroline og Mathilde.

Nå har Per lagt ned fiolinbuen for godt, men hans gode minne vil leve i lang tid.

Erik Dybing

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.