Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Morten Jødal til minne

Morten Jødal.
Morten Jødal.
Foto: Privat

Det var med stor sorg vi mottok beskjeden om at Morten Jødal (f. 25/9 1953 – d. 9/9 2021) har gått bort. Han var på tur i Trøndelag der han plukket sopp og forberedte soppkurs da hjertet plutselig sa stopp.

Morten har vært en viktig person og drivkraft i å etablere Bondens marked i Norge. Han har vært en trofast deltager helt fra den spede begynnelse, den gang det var langt fra sikkert at markedene skulle bli en suksess. Mortens vennlige vesen og imøtekommenhet ble også et stort pluss i arbeidet med å etablere en direkte salgskanal hvor hovedideen nettopp var kontakt mellom matprodusentene og forbrukere.

 Morten var biolog og soppekspert, og delte villig av sin kunnskap. Han solgte fantastiske produkter på markedene, alt fra tørket sopp til soppkarameller og granskuddpesto. Dette ble raskt etterspurte produkter på markedene og han hadde mange faste kunder.

Morten bidro også med å arrangere soppkurs for kundene våre og han var styreleder i Bondens marked Oslo i flere år. I helgen skulle han deltatt på sesongens første marked for hans del, men sånn ble det ikke og det er trist å tenke på.

På oss virket det som Morten klarte å gjennomføre det mange av oss snakker om: å prioritere tiden slik at livet leves i pakt med egne idealer og egne drømmer. Det er en trøst å tenke på når vi nå må ta farvel med et liv som endte så altfor tidlig. Morten elsket å leve livet sitt nær og i naturen. Han og Kirsten bodde på vakre Mellom med umiddelbar nærhet til Bærumsmarka. De brukte også mye av sin tid i Nord-Norge. Der vendte de alltid tilbake til Tranøy fyr, og til sine mange og lange padleturer i de mektige nordnorske landskapene.  

Våre varmeste tanker går til Kirsten og resten av familien. Vi lover å ta vare på alle de fine minnene om Morten i våre hjerter.

På vegne av kollegaer og venner i Bondens marked:

Anne Karin Bøhn

Randi Ledaal Gjertsen

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.