Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Mette Kleiven til minne

Mette Kleiven.
Mette Kleiven.
Foto: Privat

Vår gode venn og kollega Mette døde 16. november, 82 år gammel. Vi ble kjent med Mette for flere tiår siden gjennom vårt fellesskap som barnefysioterapeuter.

Hun var en av pionérene innen fagområdet barne – og ungdomsfysioterapi og var med på starten i arbeidet med å få etablert en egen faggruppe for barnefysioterapeuter i Norsk Fysioterapeutforbund. 

Som ganske nyutdannet mensendick-fysioterapeut begynte hun å arbeide med barn med cerebral parese og senere ble Gartnerveien barnehage og habilitering hennes hovedarbeidsplass. Tidlig i sin yrkespraksis dro hun til Tyskland sammen med kollegaer for å ta videreutdanning innen en behandlingsmetode spesielt rettet mot barn med medfødte hjerneskader.
I hele sitt yrkesaktive liv hadde hun et stort engasjement for barn med forskjellige typer av funksjonsnedsettelser og var opptatt av å kvalitetssikre den delen av fysioterapifaget som var rettet mot barna. Hun hadde stor og bred fagkunnskap og holdt seg godt faglig oppdatert. På området tekniske hjelpemidler til barn med store funksjonsnedsettelser var hun svært dyktig. Hun var også opptatt av tilrettelegging for barn som hadde spiseproblemer som å tygge, bearbeide og svelge mat.
Mette hadde stor faglig tyngde og var høyt respektert både i fagmiljøet og av foreldre med barn som hadde en funksjonsnedsettelse. Hun var opptatt av å formidle og dele sine kunnskaper raust med kollegaer og andre fagfolk som jobbet med barna bl.a. gjennom workshops og tilbud om hospitering hos henne.
Da Gartnerveien ble nærmere knyttet til Akershus Universitetssykehus, ble Mette en naturlig del av vårt fagteam, og vi ble enda bedre kjent med henne. Hun ble fort en meget verdsatt medarbeider. Kunnskapsrik, positiv, løsningsorientert og med evne til å utfordre oss faglig.
Mette hadde en egen evne til å skape en god atmosfære, hun var alltid positiv, hadde godt humør og var et naturlig midtpunkt. Vi fikk gleden av å være sammen på hytteturer og reiser i inn- og utland på faglige arrangementer.
Takk for godt vennskap gjennom mange år! Våre varmeste tanker går til familien.

Berit Sunde, Synnøve Aakvik Skår og Jorun Longva

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.