Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Martin Vånar til minne

Martin Vånar

Martin Vånar

Foto: KNUT BJERKE

Martin Vånar døde 20.12.2020, 83 år gammel.

Martin ble født 28/4 1937 og vokste opp i Eydehavn utenfor Arendal. Han studerte realfag ved Universitetet i Oslo. Sin hovedfagsoppgave gjennomførte han ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) med hovedfagseksamen i 1964.

Etter noen år realiserte han ønsket om å etablere eget firma, og 1. september 1969 fikk han sammen med 3 kollegaer sin første utviklingskontrakt for FFI.

Informasjonskontroll AS (IK) etablerte seg i Asker, og ble Martins arbeidsplass resten av livet. Som direktør fikk han brukt sine evner til både å lede mennesker og å håndtere kunder. IK vokste til over 40 medarbeidere og ble kjent for sin evne til å utvikle både programvare og elektronikk for krevende tekniske anvendelser.

Martin var en entusiastisk teknolog med bredspektret kompetanse og et smittende humør. Han rekrutterte mange dyktige medarbeidere og skapte et spennende datateknisk utviklingsmiljø. Han etablerte også datterselskaper, blant annet System Sikkerhet i Arendal og Miros i Asker. Martin var en populær og respektert person i utviklingsmiljøer i både næringslivet, Forsvaret og akademia.

Som leder var han inspirerende og inkluderende, og han fikk mange lojale kollegaer som ble med ham i flere tiår.

Som pensjonist var han med på å starte Asker-gruppen av Seniornett Norge. Her hadde han gjennom 15 år en fast ukedag på Holmen Seniorsenter i Asker, hvor han hjalp alle som slet med banktjenester, reisebestillinger og alt annet som samfunnet nå forventer at enhver bør kunne mestre. For de seniorer som ikke klarer det, er det godt å vite at andre seniorer med kompetanse og yrkeserfaring stiller opp og tar ansvar. Martin var nettopp en slik.

Det har vært en ære og en glede å arbeide sammen med Martin.
Våre tanker går til Synnøve og den øvrige familie.

Per Bøe Bækkevold
Jan Tønseth

Jan Tønseth, Per Bækkevold var kollega av Martin Vånar, Jan Tønseth var venn i Seniornett Asker

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.