Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Marie Alette Sibbern til minne

Marie Alette Sibbern
Marie Alette Sibbern
FOTO: PRIVAT

Vår kjære venn og varme og gode nabo her på Hagaløkka 4 gjennom mange år – Marie Alette Sibbern – døde natten til 18. september på Bråset. Marie var født 21. september 1924 og fikk dermed et langt og innholdsrikt liv med troen på Bibelens budskap i bunnen.

Da Marie flyttet hit på slutten av syttitallet var hun fremdeles yrkesaktiv. Hun ble imidlertid raskt engasjert i arbeidet med sameiets uteområder med planter og grønne soner. Som en av «blomsterpikene» ble hun snart et kjent og kjært fjes blant beboerne. Utsetting av blomsterløker, planter og blomster, vanning og ikke minst lukingen opptok mer og mer av hennes tid da hun ble pensjonist.

Marie hadde god helse og en flott holdning. Synet av henne – «rett som et spett» i ryggen og med sin lille sekk – vil alltid sitte på netthinnen. Likeledes synet av henne – sittende eller med baken i været – i blomsterbedene opptatt med luking for at blomstenes fargeprakt skulle komme til sin rett og gjøre sameiets uteområde til en fryd for øyet! Med sin væremåte; blid og glad, rettskaffen og bestemt – ble hun en institusjon i Hagaløkka 4.

Marie var positiv og uredd. Det beviste hun så sent som sommeren 2013–89 år gammel–da hun var med på rafting i Sjoa. Modig og åndsnærværende var hun også da hun for få år siden sikret bevis, og senere vitnet i retten i en kriminalsak.

Marie var varm og sosial og glad i både mennesker og dyr. Hundene Baltus og senere Petrus fikk derfor mange og lange turer med matmor for felles trim og hennes samtaler med folk hun møtte underveis.

Marie var tidligere engasjert i menigheten i Østenstad kirke, men da Vardåsen kirke sto ferdig i 2004, var det naturlig at hun fant veien dit. Marie var glad i sang og musikk og var med til flere konserter med forskjellig musikkstiler og ensembler. Her må nevnes Jan Kristian Hvervens legendariske «Aage Samuelsen-konsert» i Holmestrand. Under fellessangene sto Marie sammen med alle de andre og klappet takten og det rykket i dansefoten.

Alderen og helsen krevde etter hvert sitt og det var naturlig at hun trappet ned litt på slutten. Men Marie deltok gjerne i samtalene rundt bordet. Vi fikk høre både Norgeshistorie og Maries egen historie om barndom, ungdom og sorger og gleder gjennom et langt liv. Vi takker Marie for følget på en etappe av vår livsvei. Familien var henne kjær og hun var svært opptatt av alle oldebarna!

Våre tanker går til Maries store familie i denne tunge tiden. Vi lyser fred over Marie Sibbern sitt minne.

På vegne av venner og

naboer i Hagaløkka 4

Jens Erik Lyngaas

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.