Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Magnhild Melien til minne

Magnhild Melien.
Magnhild Melien.
FOTO: PRIVAT

Magnhild Melien døde 25. mars 2022, 93 år gammel. Hun ble født 18. oktober 1928 i Førde og hun var Asker bildende kunstneres eldste medlem.

Magnhild var med helt fra etableringen av organisasjonen i 1974. Hun var også medlem av Landsforeningen Norske malere og Unge kunstneres samfunn, og var aktivt med i ulike styrer som Asker malerskole, Asker kunstforening, Asker kommunes innkjøpskomité. Hun satt i ABKs styre i årene 1974–76.

Magnhild Melien var utdannet fra Bergen kunsthåndverksskole og har vært elev av flere malere, deriblant askermaleren Herman Bendixen. Hun var representert og innkjøpt av ulike offentlige og private institusjoner, og deltok flere år på Statens høstutstilling i Kunstnernes Hus.

Nasjonalmuseet har hennes fine arbeid «Gjesten» fra 1977 i sin samling. Av separatutstillinger kan nevnes Asker kunstforening 1974, Galleri K, Oslo i 1979 og Kunstnerforbundet 1977.

Da hun fylte 85 år stilte hun ut i Asker kunstforening og hun sa om sine bilder: «Jeg blir inspirert både av mennesker jeg opplever, musikk jeg hører og natur jeg ser. Derfor har mine bilder mange forskjellige motiver».
Asker bildende kunstnere takker Magnhild for et langt medlemskap og engasjement for kunsten. Hun har satt spor etter seg med sine vakre malerier.

Kristin Enger,

Asker bildende kunstnere

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.