Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Lars Martin Fjellheim til minne

Lars Martin Fjellheim.
Lars Martin Fjellheim.
Foto: PRIVAT

Gledessprederen og lyset fra nord, Lars Martin Fjellheim, døde på Radiumhospitalet 8. juni med sine nærmeste rundt seg, 79 år gammel. 

Valutaguruen, bankmannen, idrettsmannen, organisatoren – men først og fremst vennen – den rause mannen som ofte var mer opptatt av andres ve og vel enn sitt eget. Han tenkte knapt negative tanker, og hadde gode ord til alle han traff. Han dyrket spøken og forsto alvoret.

Han vokste opp i enkle kår på Vikseidet i Vesterålen med fem søsken. Hardt fysisk arbeid fra ung alder gjorde kroppen grunnsterk, og helt til det siste ga fysisk arbeid stor glede. Etter folkeskole og handelsskole fikk han jobb i sparebank i Lødingen der han 17 år gammel fungerte som banksjef, trolig norgeshistoriens yngste.
Så kom snekkerskolering, Bankakademiet og jusstudier. Det var mange samtidige baller i lufta med utdannelse, jobb og idrett. 

I mesteparten av sitt voksne liv bodde han på Borgen i Asker. For oss var han ivrig initiativtaker til uttalige turer i inn- og utland. På ski, på sykkel, til fots. Med pulk, med telt, på hytte og hoteller. Eller på de flotte stedene han bygget opp i Valdres, på Ustaoset og Sandset i Vesterålen. Alltid energisk og full av påfunn, alltid til stede, alltid klar til å by på seg selv. Nysgjerrig på folk og deres historier, han så alle rundt seg og brydde seg om dem. «Dere er så herlige», sa han til folk, og mente det.
Lars Martin var ikke A4. Utallige historier om ham vil leve videre med de gode minnene. Positiviteten var en god kilde for mange, nå er den sloknet. Våre tanker går til Ragnhild som har mistet en god ektemann, til døtrene Gro og Tone og bonusdøtrene Hedvig og Karoline og deres familier. Lars Martin var en mann som folk var glade i, fordi han var glad i dem.

For «fjellfolket»
Are Langmoen

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.