Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Kristin Jane Bredal Berge til minne

Kristin Jane Bredal Berge.
Kristin Jane Bredal Berge.

«Mitt første møte med Kristin var en varm velkomst i Smia Kafé i 2007. Jeg studerte folkehelse og skulle i 8-ukers praksis på NaKuHel. Et sted jeg aldri hadde hørt om, men som skapte nysgjerrighet! Da hun tok meg imot i døra med åpne armer var det som om jeg var kommet hjem.»

Lignende historier er det mange som kan fortelle om sitt første møte med Kristin (født 22. februar 1961, død 23. oktober 2020) på NaKuHel – Natur-Kultur-Helse – senteret på Sem. For noe av det som særpreget Kristin var den oppriktig positive, nysgjerrige og varme måten hun møtte alle mennesker på.

Fokuset var alltid på hva du kan få til, hvilke ressurser og interesser du har – uavhengig av livs- og helsesituasjon. Slik ga hun inspirasjon og selvtillit til dem hun var sammen med.

Denne egenskapen er kanskje den viktigste og mest avgjørende for at Kristin lyktes med å bygge opp NaKuHel Asker, det som ble hennes livsverk. I tillegg levde hun visjonen om at deltagelse i natur- og kulturaktiviteter i sosiale fellesskap gir tilhørighet, mestring og livsglede. Slik evnet hun å tiltrekke seg, inspirere og engasjere et mangfold av fullstendig ulike personer med ulik kompetanse. Alle bidro på hver sin måte til å bygge møteplassen sten på sten.

Det startet med noen få aktivitetsgrupper, som korsang, hagegruppe, kunstmaling og filosofi. Snart ble det i tillegg salg av vafler og kaffe til turgåere på søndager. Gjennom de siste 26 årene har det utviklet seg til en stor møteplass med et omfattende aktivitetstilbud for alle aldersgrupper. Frivillige, personer i arbeidspraksis, studenter og ansatte sørger sammen for gjennomføringene av aktivitetene, drift av to kafeer, vedlikehold av infrastruktur- og bygningsmasse, samt oppsyn med det spesielle og verdifulle området rundt Semsvannet. NaKuHel Asker regnes i dag som en viktig folkehelseaktør, har undervisningsoppdrag ved universiteter og mottar studiebesøk fra nær og fjern.

Kristin trodde sterkt på samarbeid: På kryss og tvers dannet hun nettverk med andre frivillige, offentlige og private organisasjoner. «Semiaden», det store familiearrangementet rundt Semsvannet, er ett eksempel på dette: Rundt 400 personer fra ulike ideelle aktører samarbeider i arrangementet som hvert år tiltrekker flere tusen deltagere.

Tildeling av «Olavsrosa» fra Norsk kulturråd i 2019 ble et høydepunkt, ettersom det å ta vare på og fylle gamle bygninger med liv lå Kristins hjerte spesielt nært.

Denne utviklingen hadde ikke vært mulig uten Kristins helt spesielle egenskaper og livsinnstilling: Tålmodighet, utholdenhet og ukuelig optimisme. «Hold fokus – hold sammen – hold ut» – ble hennes motto. Ikke rart at skilpadden var yndlingsdyret hennes! Skilpadden, som alltid kommer i mål, uansett hvor lang og krevende ferden er. «Veien er målet» sa Kristin ved flere anledninger, og «omveiene er som oftest nødvendige og meningsfulle».

Som omsorgsfull, trygg og inspirerende leder staket hun ut kursen i samråd med dem hun jobbet i fellesskap med, og i samsvar med ressursene hun til enhver tid hadde.

For oss som nå skal videreutvikle livsverket til Kristin, kjennes det godt at hennes utstråling og «ånd» sitter godt forankret i veggene på Sem.

Takk for alt, kjære Kristin. Du har beriket våre liv på en måte få mennesker gjør, og du vil prege oss og våre veier videre.
På vegne av NaKuHel Asker, 

Tina Christophersen, daglig leder

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.