Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Kristian Stokker til minne

Kristian Stokker.
Kristian Stokker.
Foto: Privat.

Kristian Stokker ble 78 år. Han døde den 8 september 2021 etter lengre tids sykdom.

Kristian vokste opp på gården Stokker i Heggedal, og utdannet seg til ingeniør med studier i Göteborg.

Der møtte han Margareta, de giftet seg i 1967, og fikk barna Truls, Therese og Helena.

Margareta var et strålende menneske, inkluderende og smart, hun døde dessverre altfor tidlig i en alder av 66 år.

Kristian var en veldig dyktig takstmann, særdeles på boligeiendommer. I flere tiår var han den mest benyttede takstmannen i Asker og Bærum. Han fulgte svært godt med på hva de eiendommene han hadde taksert ble solgt for. Vi som brukte Kristians tjenester, visste derfor at hans takster stemte bra med det virkelige markedet. Bankene visste også at de kunne stole på hans takster, og dette medvirket igjen til raskere og tryggere omsetning av boliger. Nå driver sønnen Truls takstfirmaet videre.

Kristian var en lidenskapelig, og dyktig fisker. Han var i sitt ess når han tok med seg markbøtta og stanga si, og svingte fristelsene med stor presisjon bak steiner i elven Eio, innerst i Hardangerfjorden. Han visste hvor de grove aurene sto, kjente hver strømnakke i elva og etter hvert svært mange av de som bodde nær elva. For Kristian var lett å bli kjent med, særlig når han opererte på sin «hjemmebane» ved strie Eio.

Kristian var en spøkefugl, og kunne finne på de utroligste ting. Og kanskje var han ikke like opptatt av å følge alskens regler for fisking heller. I en «flueelv» fikk han på land en flott laks en sen nattetime. Den skulle føres inn i stedets fiskejournal, agn skulle oppgis. «Garden» skrev takstmannen. Lett omskriving av mark.

Nå er Kristian borte. De eneste som bør være glad for det er meitemarkene i Heggedal og sjøørretene i Eio. Alle vi andre som var så heldige å bli venn med denne helt spesielle mannen, sørger over tapet. Vi trøster oss med massevis av gode minner fra naboskap, i business og ved elver.

Gunnar Krogsveen

Morten Thøgersen

Kjell Orsten

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.