Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Knut Wennersgaard til minne

Knut Wennersgaard
Knut Wennersgaard
FOTO: PRIVAT

Vår gode venn Knut, født 30. juli 1945, døde 31. mars 2022, 76 år gammel, etter flere års sykdom. Selv i disse årene hadde Knut en sterk vilje til å være aktiv, være med, og være til støtte og glede for alle rundt seg. Noe av det siste han gjorde var å lage en sang for sine golfvenner i Algarve, en tur han selv skulle ha vært med på, en tur han selv hadde ansvaret for og planlagt i detalj. Sangen gikk på melodien «Jeg tror, jeg tror på sommeren». Det ble symbolsk: Knut mistet aldri troen på at han alltid kunne og ville bidra aktivt i alle sine engasjementer.

Knut får ikke oppleve denne sommeren. Men vi, hans pensjonerte golfvenner fra Hydro og Statoil, kunne synge hans sang i Portugal dagen etter at han døde, i stor takknemlighet for alt han gjorde, for hans inkluderende nærhet og engasjerende pågangsmot.

Knut hadde 35 års fartstid i Norsk Hydro. Han var en av veteranene i anskaffelsesfunksjonen til Norsk Hydro. I sin tid som leder for anskaffelser i Teknologi og utbyggingsenheten og som aktiv deltager i de store utbyggingsprosjektene for Hydros tre forretningsområder, olje, landbruk, og aluminium, var Knut sentral i Hydros tildelinger av de største og mest strategiske kontrakter på land og i Nordsjøen. Hans moralske og etiske grunnforståelse og innlevelse gjorde at det aldri ble sådd noen tvil om objektivitet, redelighet og begrunnelse for tildelinger av disse kontraktene. Noe som ga han stor respekt og tillit fra Hydros leverandører, og til Hydro som selskap. På samme måte som han hadde stor tillit og respekt blant sine kollegaer.

Knut var et medmenneske som levde med og for sine omgivelser, spesielt ved sitt engasjement knyttet til samvær med familie, blant annet på hytta i Kragerø, og med sangervenner. I tillegg var det to grupper Knut engasjerte seg sterkt i, golfgruppen for Hydro og Statoil pensjonister, og FOMlingene, en samling av Hydro-ansatte som kommer sammen til foredrag, lunsj, og sosialt samvær. Med Knut i styrene for disse to gruppene gikk det meste knirkefritt til alles glede.

Vi retter en stor takk til Gro for at vi fikk «låne» Knut til golf og samlinger for kollegaer. Våre tanker går til Gro og familien.

Vi vil savne Knut, en sann hedersmann.

Ottar Berge, Tom Røtjer, Knut Skattum, Janike Tangvald

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.