Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Kari Tøsse til minne

Kari Tøsse.
Kari Tøsse.
FOTO: PRIVAT

Vår festlige og skarpskodde bestevenn, vår kjære Kari Tøsse, døde fra oss 13. april, bare 68 år gammel. Hun var topputdannet leder i helseomsorgen og sykepleier; hjertesaken var å forbedre eldreomsorgen. Mange er dypt takknemlige for hennes faglig sterke og uredde innsats. Kari Tøsse var en tydelig leder som så sine medarbeidere, og hun ble satt stor pris på i sine ulike jobbmiljø. Som venn la hun heller ikke fingrene mellom. Hun hadde en egen radar når noe sto på, og var alltid den første til å stille opp.

Med sans for form, farge og temperament formet hun sitt liv. Hjemme sammen med familien eller i sosialt uteliv, på reiser eller i litteraturklubben – alltid var hun et fargesterkt og varmt midtpunkt. Kari visste å sprite opp en politisk korrekt samtale. En egen kreativitet bodde i henne, som når hun designet sine egne gensere eller strikket til barnebarna. Hennes sikre leseblikk kom ofte til uttrykk. Halvgode bøker slapp ikke gjennom nåløyet: «Dette gidder itte je,» sa Kari og ferdig med det.

I det romslige samlivet med mannen i sitt liv, Steinar Bakken, ble Eikskollen 4A et fritt og friskt vannhull for oss vennene. Her var stilen like gudbrandsdalsk raus som den var frodig italiensk, og her var det alltid ei seng å bikke seg nedpå.

Latter og vilje preget måten Kari Tøsse møtte livet på. Hun sto i lederjobben lenge etter at sykdommen fikk tak. Fra barnsben hadde hun lært å takle alvorlig sykdom med usentimental og munter livsvilje. En av de siste dagene hun levde, sa hun: «Ingen skal kunne si at je itte ville leve.» Det viste hun helt til siste stund. Vi har kjent Kari siden hun kom flyttende til Vinstra som 12-åring og takker for trofast og rikt vennskap.

Margrethe (Maggen) Hansen

Sigrun Slapgard

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.