Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Karen Hansen til minne

Foto: PRIVAT

Karen Hansen 05.08.1922–31.01.2021.

Vallers vaffelhjerte og krigshelt.

Så er Karen gått ut av tiden, over 98 år gammel. Det er vemodig. Vi som kjente henne på Valler videregående skole, minnes henne som en elskelig person. Hun stelte kjøkkenet på Valler i om lag 20 år, og ble etter hvert med oss på reiser og til og med inn i klasserommet noen ganger.

Karen begynte hos oss da hun var blitt 70 år og pensjonist og syntes at hun hadde mer å bidra med. Hun stelte i stand kaffe og te til lunsj hver dag, og to dager i uken stekte hun også vafler. Kjøkkenet og personalrommet holdt hun ryddig og rent, alt var på plass og i orden når vi kom hastende til spisefri og møter. Karen satt beskjedent i et hjørne, men vi satte oss gjerne sammen med henne, for hun var en interessant og spennende person og hyggelig å snakke med. Etter hvert kom det for en dag at Karen var et tidsvitne fra krigen; vi fikk trukket ut av henne at hun hadde opplevd meget dramatiske ting i aprildagene i 1940. Dette var så spennende at vi tok med Karen til historietimene når vi skulle gjennomgå Norge under 2. verdenskrig slik at elevene selv kunne få spørre og høre om krigen:

Karen arbeidet i april 1940, som 17-åring, på telefonsentralen på Jordet i Østerdalen, og hun ble sittende alene med ansvaret for telefonen da bestyreren på telefonsentralen fikk panikk og dro fra bygda ettersom tyskerne kom nordover. Hun var selv ganske redd, fortalte hun. Dagen etter stopper noen biler ved sentralen, og ut kommer et følge med blant annet kong Håkon og kronprins Olav. Kongen var så utslitt at han måtte støttes inn på kjøkkenet hos Karen. Hun måtte hjelpe dem å ringe og å skaffe dem et trygt sted å overnatte i bygda. På ettermiddagen dagen etter kom tyskerne brasende inn på sentralen og siktet på Karen med gevær og brølte ord hun ikke forsto, men hun skjønte jo meningen. De slo i stykker telefonsentralen før de dro videre i sin jakt på kongen og hans følge.

Karen svarte lett på elevenes spørsmål om disse hendingene og på hvordan livet var under krigen; hun var jo på elevenes alder da hun opplevde dette. Det gjorde inntrykk. Karen var en flott ressurs som hjalp oss å gjøre historieundervisningen levende.

Karen sluttet hos oss da hun fylte 90 år, nå kunne hun bli fulltidspensjonist. Hun var med i pensjonistklubben vår til hun flyttet fra Valler og til Rykkinn. Vi er heldige som fikk være sammen med Karen i disse årene.

Vi lyser fred over Karen Hansens minne.

På vegne av kollegene ved Valler videregående skole,
Gro Jonsborg og Leif Kristensen

Leif Kristensen, Kollega med avdøde/på vegne av pensjonister og noen som fortsatt er i arbeid

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.