Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Jorunn Teigen til minne

Jorunn Teigen 1935–2022.

Jorunn Teigen 1935–2022.

Foto: ULF HANSEN

Mangeårig Budstikka-journalist Jorunn Teigen (født 3. juli 1935) er død, nær 87 år gammel. Hun sovnet stille inn den 16. april og ble bisatt i en vakker seremoni i Nøtterøy kirke den 27. april med sin store familie og gode venner til stede.

Hun ble ansatt i Budstikka som redaksjonssekretær. Men avisen så raskt at hun hadde journalistiske evner, og hun arbeidet som journalist til hun gikk av AFP-pensjon 65 år gammel.

Jorunn Teigen nøt stor anseelse for sin journalistikk og væremåte. Hun skrev godt, og intervjuobjektene kunne være sikre på at de ble korrekt gjengitt. Hun vartet ikke opp med «sensasjoner», men ga saklige forklaringer. I lengre tid hadde hun ansvaret for skolestyresakene i Asker. Hverken før eller senere er talerne blitt mer korrekt gjengitt. Jorunn stenograferte nemlig!

Aldri hørte man henne si noe vondt om andre. Hun hadde stor respekt for alle mennesker og nøt dermed også stor respekt selv. Man kunne stole på Jorunn. Hun var et godt og hederlig menneske.

Jeg var blant dem som ikke bare hadde Jorunn som en god kollega i mange, mange år, men som også fikk henne som en god venn. Hennes norsk var upåklagelig, og hun tok seg faktisk tid til å fortelle oss andre journalistene om vi gjentok en feil. Ikke for å irettesette, men for at vi skulle bli bedre.

Hun var språkmektig, behersket mange språk meget godt. Men man kunne jo alltid bli enda bedre, og typisk for henne var at hun til sin 60-årsdag ønsket seg Oxford Dictionary.

Hun var intet friluftsmenneske, selv om barna Inger og Thor Atle påstår at hun faktisk likte turene i skog og mark med dem da de var små.

Nei, da trivdes hun bedre i en stol foran vinduet; se ut på naturen! Og alltid med en bok i hendene. Hun var vitebegjærlig og leste bestandig mye. Andre verdenskrig kunne hun «alt» om. De gamle klassikerne ble lest, like som nye bøker. 

Hun var også svært glad i å reise. Sammen med sin Odd som hun traff på en jobbreise, opplevde hun mange spennende reisemål. Stedet på Nordmøre kom hun tilbake hvert år.

Jorunn Teigen vokste opp på Frogner i Oslo og gikk på Nissen pikeskole. Hun tok gymnas og sekretærutdanning i Oslo. Hun traff sin ektemann Thor da de begge arbeidet på Philips. Hun fulgte ham til Nederland hvor han studerte medisin, og deretter forskjellige steder i Sverige og Norge hvor han fikk arbeid.

Hun vokste opp med to brødre, og stor var gleden da hun etter at adoptivforeldrene var døde, fant ut at hun hadde fire halvbrødre. Hun var så glad for at hun ble tatt så godt imot av dem. Hun snakket varmt, kjærlig og entusiastisk om sin store familie, barn, barnebarn, svigerbarn og søsken med familie.

Etter at hun gikk av med pensjon, flyttet hun til Sverige, hvor den kunnskapsrike og historieinteresserte Jorunn straks ble med i det lokale historielag. Selvfølgelig satt hun også ganske raskt i styret.

Så ville barna ha henne nærmere seg. Jorunn flyttet først til en leilighet i Tønsberg, og etter at hukommelsen begynte å svikte, til en omsorgsbolig på Eik bo- og behandlingshjem hvor hun trivdes meget godt.

Et langt og innholdsrikt liv er over.

Vi lyser fred over Jorunn Teigens minne.

Tordis Ødbehr

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.