Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Jon Tveit til minne

Jon Tveit.

Jon Tveit.

Vår gode venn og kollega Jon Tveit, Lommedalen, døde 21. januar, vel 88 år gammel.

Jon Tveit var født i Sørum, avla examen artium på Eidsvoll landsgymnas i 1953 og fullførte sin militærtjeneste med befalsskole i Hærens samband i 1954. Han avla eksamen på linjen for elektro sterkstrøm ved NTH i 1959. Der var han vitenskapelig assistent i to år, etterfulgt av ytterligere to år som høyskolestipendiat. Han avsluttet med en dr.ing. grad i høyspenningsteknikk i 1964. 

Deretter begynte i han i NVE, der han hadde forskjellige stillinger innen Statskraftverkene og Elektrisitetsdirektoratet inntil 1985 da han tiltrådte som sjef ved Bærum elektrisitetsverk. Etter sammenslutning av de lokale elverkene ble han ansatt som adm. direktør i Energiselskapet Asker og Bærum. 

Jon var også sensor ved NTH. Norconsult engasjerte ham for å vurdere vannkraftressursene i Myanmar. Han har vært leder for NORDELs planleggingsutvalg, og medlem av den norske komité for GIGRE, International Council on Large Electric Systems. 

Han har vært president i Norsk Elektroteknisk Forening og er tildelt foreningens æresbevisning «Det lenkede lyn». Han har vært leder av Norsk Fjernvarmeforening og er foreningens æresmedlem, samt vært styremedlem i Norges energiverkforbund. 

Som pensjonist har Jon Tveit vært et engasjert medlem av Energiveteranene. Også lokalsamfunnet har nytt godt av Jon Tveits engasjement, som leder av seniorsenteret og et aktivt medlem av Rotary og Lommedalen menighet. Som leder ga han tillit, og fikk tillit tilbake, og hadde derfor suksess med sine prosjekter.

Vi vil savne Jon, som alltid var en positiv og optimistisk venn. Jon Tveit hadde et livslangt ekteskap med sin Turid. De fikk tre barn og seks barnebarn. 

Erling Diesen

Hans H. Faanes

 Erik Fleischer 

Lars Thue

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.