Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

John Gustav Godheim til minne

John Gustav Godheim gikk bort 25. januar, 87 år gammel. 

For Oslofjordens Friluftsråd utførte han en uegennyttig og høyt verdsatt innsats for allmennhetens friluftsliv i Indre Oslofjord. John brukte store deler av sin tid som pensjonist til å ha tilsyn med, tilrettelegge, vedlikeholde og bygge om kystledhyttene, ikke bare i Asker og Bærum, men også på Nesodden og i Oslo. Særlig nært for ham sto hyttene Kjeholmen i Bærum og Rødstua på Nesodden.

Med bakgrunn som lærer i håndverksfag på Bleiker vgs, var han spesielt skikket til å løse alle praktiske oppgaver som var knyttet til hyttedriften til OF. Kystledhyttene er et tilbud til allmennheten, det følger robåter med i leien og områdene utendørs skal tilrettelegges for aktiviteter, lek og rekreasjon. Bruken av hyttene er intens gjennom sesongen og krever oppfølging. Mange skoleklasser og grupper av barn og ungdom bruker hyttene som base – og dermed er også behovet for tilrettelegging og vedlikehold stort. En del av brukerne har ikke spesielt stor kunnskap om båtliv, noe som gjør oppgavene med tilsyn og reparasjoner stort av båtene. Alt dette hadde John en hendig hånd med, og når han var på tilsynsrundene var det alltid et smil og godord til brukerne som satte enormt stor innsats på hans innsats.

Johns fagbakgrunn og kunnskap om metaller samt hans kreative evner, kom også til nytte for andre deler av OFs virksomhet. Da kajakkstativene og svaibøyene for småbåtene ble utviklet, kunne John se praktiske løsninger for hvordan disse nye produktene skulle fungere. Det er utrolig verdifullt at noen som var langt over pensjonistalder kunne bruke så mye tid og ressurser på å gjøre andre til lags. Så hadde John også spesielt godt utviklede sosiale evner, som gjorde at alle kollegaene i OF så frem til hvert møte med ham. John var blant dem som spredte glede der han kom. På vegne av oss selv og alle brukerne er vi dypt takknemlig for alt han bidro med.

Oslofjordens Friluftsråd

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.