Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Jan Wesche til minne

Jan Wesche og hans kone Grethe kom til Bruset for ca. 20 år siden. Den gang hadde stedet en enkel standard, men utgangspunktet var bra, en flott tomt og bra beliggenhet med utsikt over hele Brusetvann, og mye mer. Ja, Jan var svært glad i hytta si og stedet.

Med en stor porsjon pågangsmot og en innsatsvilje det står respekt av så ble hytta modernisert, og den fikk en ny drakt både innvendig og utvendig. To nye bygg ble også oppført på den romslige eiendommen.

Det var nettopp dette Jan likte, å arbeide, og se at man kom frem til et resultat som man kunne være stolt av. Og ved god hjelp av sin kjære kone ble dette mulig. Ja de utfylte hverandre, og de passet veldig godt sammen disse to … Som hånd i hanske sier man.

Veien blir til mens man går, sa Jan alltid. Ja, løsningene kommer etter hvert, noen ganger av seg selv …

Jan hadde godt humør og var lett å prate med. Han var også en ordenskar, alt lå på sin bestemte plass og eiendelene hans fikk alltid nødvendig vedlikehold.

Noe av det jeg husker best, var alle de hyggelige kaffestundene oppe hos dem, ofte så ble det litt lokalt småprat hyttenaboer imellom.

Som enkeltepisode vil jeg trekke frem når Jan og Grethe skulle sette opp ny veranda, de ville ha naturstein til fundament. Riktig pent skulle det være. Steinene var tunge og lå noen hundre meter unna. Ved hjelp av en sekketralle så ble de hentet for hånd, Jan dro og Grethe skjøv. Anstrengelsen var stor, og gleden desto større.

De hadde mye å glede seg over Jan og Grethe, ikke minst familien som kom på besøk hver sommer. 

Innimellom så tar livet en brå vending, og dessverre så ble Jan alvorlig syk. Han døde i sommer, men han visste at de tyngste takene var tatt, slik at Grethe får en lettere hverdag.

Kristian Bjørnson

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.