Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Jan Økern til minne

Jan Økern.
Jan Økern.
FOTO: PRIVAT

Jan Økern (f. 8/5 1952 – d. 18/1 2022) var en mann med mange egenskaper. Fremtredende var den sosiale Jan, sine venners nære venn som døde brått og uventet i sitt hjem. 

Han startet sin karriere i Geoteam og interessen for geologifaget bevarte han hele veien. Jan var meget kunnskapsrik og hadde god forretningssans. Kloke analyser kombinerte han elegant med uredde holdninger og han løste vanskelige oppgaver på strak arm. Han var den selvskrevne quizmaster og var en racer i matte. 

Han tok oppgaver andre aldri ville våget. Krevende etablering av Intergraph i Norge løste han med stil. Sentral i etableringen av Dinamo og medvirkende til at dette ble en stor suksess. De kjøpte Lagåsen og etablerte et stort kommunikasjonshus. Han var utpreget sosial og alltid lyttende. 

Jeg hadde gleden av å ha Jan som en fin sparringpartner og venn fra 70-tallet. Alltid parat til å løse de mest intrikate problemer. Gjestfriheten og en utpreget humoristisk sans var fantastisk. Rakfisk av selvfisket ørret ble servert til en skare av venner. Han drev hummerfiske i Tvedestrand en måned i strekk. Teiner fulle av flott hummer delte han broderlig i storslåtte selskaper. 

Vi er mange som vil savne den gode stemning. Gjester med gitar, verten som plystret med glitrende musikalitet. Det var uforglemmelige stunder. Jan var en meget habil kokk, stilsikker og kvalitetsbevisst. Han elsket jakt og fiske og gledet seg over alt naturen kunne gi. 

Interessen for fotball ble vekket tidlig. Han har en stor del av æren for at Stabæk gikk fra 5. divisjon til eliteserie på kort tid. Den fødte strateg som fant gode løsninger og som var flink til å knytte til seg dyktige mennesker. Det var en fryd å ha Jan ved siden av seg på Nadderud. Hans elleville hyl ved hver scoring og ekte glede var også Jans varemerke. Han elsket Stabæk og fotball og han ga også mye tilbake til fotballen. 

Vi er mange som er i dyp sorg etter tapet av en spesielt verdifull venn. Våre tanker går til hans kjære mamma Ruth, søster Grethe, Kristin, Pål, Monica, Sverre og barnebarn, som han var så uendelig glad i. Plystretrillene har stilnet, men minnene om den gode vennen Jan vil vi bevare i dyp respekt, Alltid, uansett.

Øyvind Gedde

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.