Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Ivar B.M. Alver til minne

Ivar B.M. Alver.

 Ivar B.M. Alver.

Foto: HANS HAMRE

En bauta er gått bort i norsk presse. Ivar Alver døde sist fredag vel 90 år gammel på Risenga bo- og omsorgssenter i Asker der han tilbragte sine siste leveår. Han trivdes godt på Risenga. Det la han ikke skjul på. Han hadde en del besøk her som han satte stor pris på.

Ivar Bertinus Magne Alver som han egentlig het, var født i Gryllefjord i Troms. Sin journalistiske karriere startet han i Bladet Tromsø i 1952. I 1958 reiste han og kona som var fra Tromsø, til California der han livnærte seg som snekker, laksefisker og som korrespondent for flere norske aviser.

I 1961 reiste han tilbake til Norge og ble da journalist i Stortinget for Norges Handels- og Sjøfartstidende (1961–65.) I 1964 ble undertegnede kjent med Ivar. Et vennskap som varte hele livet ut.

Ivar ble så redaktør i Romsdalsposten i Kristiansund hvor jeg kom fra, og han ble så den første etablerte informasjonssekretæren i Miljøverndepartementet og gjorde en fin jobb her.

Fra 1974 til 1998 var han ansatt i Asker og Bærum Budstikke, først som reportasjesjef og deretter nyhetsredaktør fra 1983. 

Alver ble også kjent for sine biografier om de nordnorske malerne Karl Erik og Jan Harr.

Alver hadde også en bakgrunn fra Forsvaret. Han tjenestegjorde i Tysklandsbrigaden og i UNEF I på Gazastripen. Han har blitt tildelt Hærens vernedyktighetsmedalje, FNs ekspedisjonskorpsmedalje. Han hadde også flere verv innen pressens egne organisasjoner.

Ivar hadde en fantastisk og skarp penn. Han var velformulert men humoren lå alltid lur. Ivar Alver var også i mange å sterkt knyttet til Skaugum Rotary Klubb hvor han ble med 1981. I 1987–88 var han president og underholdt oss ofte med sine egne dikt. Vi lyser fred over Ivar Alvers minne.

Leif Agnar Ellevset

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.