Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Ivar Arnold Pettersen Wendelborg til minne

I ærbødighet og respekt vil jeg holde et minneord over (p) kontreadmiral Wendelborg, født 6. januar 1924, død 28. mai 2021, som tegner et riss av tjenesten hans for Forsvaret og for Norge. 

Ivar Arnold Pettersen Wendelborg fra Billingstad var en av dem som bar med seg historien og kampen om frihet og selvstendighet fra 2. verdenskrig, og han deltok selv i motstandsarbeidet i etterretningsorganisasjonen XU. På grunn av dette måtte han flykte til Sverige og videre til England. 

Da krigen var over startet han som elev ved Sjøkrigsskolen og ble utdannet til intendanturoffiser. Wendelborg gikk også Forsvarets høgskole. Han har gjort tjeneste som skipsintendant og som stabsoffiser innen økonomi, logistikk og personell ved regionale og nasjonale staber, som Sjøforsvarskommando Nord-Norge, Sjøforsvaret Overkommando, Forsvarsstaben og Forsvarets overkommando. Han avsluttet sin tjeneste i Forsvaret etter 39 år, som generalkrigsskommisær og sjef for Utskrivningsvesenet. Det er som i dag har navnet Vernepliktsverket. I løpet av sin tjenestetid fikk han også gjøre tjeneste som overadjutant hos H.M. Kongen.

Ivar Arnold Pettersen Wendelborg er dekorert med Deltagermedaljen 1940/45.

Wendelborg var en offiser med stor integritet, meget arbeidsom, en dyktig leder og ble høyt anerkjent for sin innsats.

Det er med medfølelse jeg får stå ved Wendelborgs båre under seremonien 10. juni og hedre hans minne. Sjøforsvaret og Forsvaret takker for hans innsats, en krigsveteran og anerkjent offiser har fått sin hvile.

Vi lyser fred over Ivar Arnold Pettersen Wendelborg sitt minne.

Rune Andersen,

Sjef Sjøforsvaret

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.