Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Inge Johannes (John) Føllesdal til minne

Inge Johannes (John) Føllesdal.

Inge Johannes (John) Føllesdal.

FOTO: PRIVAT

Helt uventet mottok vi den svært triste meldingen at vår ansette kollega John Follesdal er gått bort, 62 år gammel. Han døde av hjertestans.

Inge, eller John, som vi her i Nederland kalte ham, ble født i USA i 1958, men vokste opp på Tanum i Norge. 17 år gammel reiste han til USA for å få sin utdannelse. Han tjenestegjorde først fire år i militærpolitiet i USA, tok deretter juridisk embetseksamen på University of California Santa Clara, og senere en master i Business Administration i Austin, Texas. John tok California Bar Exam og drev i mange år eget advokatfirma i San Francisco, med konkursrett som spesialitet.

I år 2000 brøt han opp fra USA og bosatte seg i Nederland. Han snakket etter få år flytende nederlandsk. Han begynte å jobbe i KLM i Engine-avdelingen på Schiphol. Her ble han spesialist på sprekkdannelser i fly. Han gikk så over til regnskapsavdelingen hvor han ble senior regnskapsfører.

Deretter var han ett år i juridisk avdeling før han kom til Motortjenesteavdelingen som ekspert innen Engine Data Administration, på nivå 1 i ESA-teamet.

John hadde mange interesser, blant annet historie og slektsforskning. En kjær hobby var frivillig arbeid for den minste dyrehagen i Nederland: Artisklas i Haarlem, som han også understøttet økonomisk. På kongedagen dro han til supermarkedet, og med humoristisk sans kjøpte han frukt og grønnsaker med oransje farger til dyrene. Det gjorde han også på frigjøringsdagen, men da var fargene rød, hvit og blå. Han kjøpte også en parsell i en kolonihage der han dyrket grønnsaker til dyrehagen, og ofte fant hans naboer en kasse grønnsaker foran inngangsdøren, til å forsyne seg av.

John vedlikeholdt kontakten med Norge godt og tilbragte hver jul og sommer hos sine foreldre og søsken.

Vi kjente John som en høyt verdsatt, hyggelig kollega og også en kilde til informasjon for alle kolleger. Hans død berører oss dypt. En kondolansebok har ligget ved inngangen til vår avdeling, der hans kollegaer har skrevet inn sine personlige kondolanser. KLM vil flagge på halv stang under hans bisettelse 25.11.2020.

Vi ønsker hans familie, kolleger og kjære mye styrke ved dette tapet.

På vegne av KLM

Jort Buitenweg og Theo Dorlandt

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.