Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Holm Wilhelm Holmsen til minne

Holm Wilhelm Holmsen.
Holm Wilhelm Holmsen.
FOTO: PRIVAT

Holm Wilhelm Holmsen døde 22. januar 90 år gammel.

Holms betydning for ungdommelig musikk i kirken kan ikke overvurderes.

Som kjemistudent ledet Holm Liverpool University Jazz Band til topps i nasjonal konkurranse, og de opptrådte da i Royal Albert Hall.

I Asker var Holm viktig for Crossing (stiftet 1968) som komponist, orkesterleder og pianist. Deres rytmer og instrumenter var den gang kontroversielle i mange kirkelige miljøer. Holm laget mange nye fengende melodier, både til klassiske salmetekster og nye tekster. Dette var en av drivkreftene til TenSing-bevegelsen, som raskt bredte seg over hele landet, og med både prester og organisters deltagelse ga det trygghet for at også ungdommens musikk hørte hjemme i kirkerommet.

I Asker menighet var Fredagsforum, Ikke-så-nøye-koret (ISN) og lovsangsmorgenene søndager avhengige av Holm, og han var sentral i jazzmessene i kirken med sitt jazzband Holmgang. Menigheten arrangerte også en serie korprosjekter der det ble øvet inn flerstemte sanger med drivende rytmer, hvem som helst – med eller uten korerfaring – kunne delta. Holms melodier og musikalske basis var også her helt nødvendige.

Til langt opp i 80-årene var Holm med som musikalsk leder i barnegruppen Holmentroll (Holm Holmsens gruppe i Holmen kirke). Til hans melodi ble sangen «Her er vi, Herre» sunget i Nidarosdomen under Den norske kirkes 1000-årsjubileum.

Det er utgitt åtte notebøker med Holms melodier, og han har fire salmemelodier i Norsk Salmebok 2013. Men hans aller mest kjente melodi er ikke med der, nemlig «Ungdommens frelser» fra 1968. 

Holm fikk Asker kommunes kulturpris i 2002 og Kongens fortjenstmedalje i 2011.

Holm Holmsen – du vil bli husket av svært mange med stor glede for alt du har betydd for Asker menighet og resten av Kirke-Norge!

Arne Sæther

Atle Sommerfeldt

Petter Hagemo

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.