Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Hjalmar Aass til minne

Hjalmar Aass.
Hjalmar Aass.
Foto: TRINE JØDAL

Den 6. oktober gikk mangeårig medlem, folke- og tillitsvalgt i Bærum Høyre bort, noen dager før han ville fylt 91 år.

Hjalmar har i over 50 år hatt en rekke ulike verv i partiet, her kan nevnes 1. viseformann, medlem av Bærum Høyres representantskap, hovedstyret, finanskomiteen, nominasjonskomiteen og mangeårig leder og medlem av kretsstyret i Sandvika. Han var også aktiv i flere selskaper og utvalg tilknyttet Bærum kommune som medlem av barnevernsnemnda, kommunens byggeadministrasjon, havnestyret, Oslofjordens friluftsråd, helsekomiteen, medlem av kommunestyre og varamedlem til formannskapet, styremedlem til Dønski industrier og nå sist i Stiftelsen Utleieboliger da han i en alder av 85 år valgte å «pensjonere» seg etter 16 år som styreleder.

Hjalmar var også opptatt av de unge og bidro i arbeidet med ulike tiltak som bla. etablering av motorsenteret på Rud og unges muligheter til å skaffe seg boliger som de kunne ha råd til å bo i. I tillegg var han særlig opptatt av lokale saker og engasjerte seg stort i utviklingen av Sandvika. Han var sterkt engasjert i Sandvika Vel og i arbeidet med å få eldresenter i Sandvika og i byutviklingen. Han anså også viktigheten av å holde historien oppdatert, ved bla. å skrive i Wikipedia. Hjalmar var medlem av Bærum kommunes Brambani minnesmerke-komité og sentral i arbeidet for å få realisert Brambani-statuen. Og vi minnes hans engasjement med å få navn på alle broene i den hensikt at det ville være en fin måte å bli kjent med byen Sandvika.

Som partikollegaer fikk vi over mange år gleden av å lære Hjalmar å kjenne, først og fremst som en dyktig fagmann, som viste stolthet over den erfaring og kunnskap som han gjennom et langt arbeidsliv som sivilingeniør hadde tilegnet seg, og som han gjerne delte med oss andre. Hjalmar var «hel ved» og en vi kunne stole på, han var lett å samarbeide med og i tillegg gjorde hans lune vesen at det var hyggelig å være i hans nærvær. Hjalmar viste et oppriktig engasjement på mange ulike områder, og vi har vært heldige som har fått lov til å ha Hjalmar som bidragsyter opp igjennom alle disse årene.

Våre varmeste tanker går til hans kjære Eva m/øvrig familie.

På vegne av Bærum Høyre

Siw Wikan, leder

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.