Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Harald Schioldborg til minne

Harald Schioldborg.
Harald Schioldborg.
FOTO: PRIVAT

Harald Schioldborg jr. (født 1958) døde søndag 6. desember. Kreften vant så altfor tidlig; han ble bare 62 år gammel. Med ham er en far, kjæreste og en god venn for veldig mange gått bort. Alle som kom i nærheten av Harald fikk merke hans oppriktige interesse og påfallende vennlige vesen. Han skapte venner og glede der han var; i arbeid eller privat.

Han var en tidlig pionér i alpinsporten før han fikk en solid karriere innen shipping. Dette tok ham til Midtøsten, Spania og med internasjonale oppdrag i Norge. Senere gjorde hans erfaring at han ble bedt om å være handelsråd for Estland. Igjen var hans egenskap til å knytte kontakter og bringe gode mennesker sammen en egenskap som ble høyt verdsatt. Senere ble det egen virksomhet med mange jern i ilden.

Privat nøt han å være med i Guldbergs akademiske kor, hvor vennekretsen atter en gang umiddelbart økte. Alle som kjenner ham, vet at det bodde mye mer enn en forretningsmann i Harald. Han var også en kunstner. De siste 15 årene satset han på malerkunsten ved siden av arbeidet, og fikk plass i gallerier landet rundt.

Med Unni fikk han den største gleden – Amanda. Den store kjærligheten og sin sjelevenn og samboer Marit fikk følge ham i mange fine, men for få år. De varmeste tanker går til alle tre, hans flotte mor Berit og alle oss andre som har mistet en av de beste. 

En livskunstner er gått bort.

Rune Mørck Wergeland

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.