Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Harald Pettersen til minne

FOTO: PRIVAT

Harald Pettersen døde 4. januar, 89 år gammel. En bauta i I.L. Jardar og i nærmiljøet Slependen/Tanum har gått bort.

Harald vokste opp i en stor familie. De var 8 brødre og Harald var eldst. Haralds foreldre flyttet til Sandvika-området da Harald var ganske ung. Han vokste opp under relativt enkle kår. Han fant sin Kari, og de fikk tre barn sammen – Grete Elisabet, Svenn Erik og Bente. Det var et åpent hjem i Hiltonveien på Slependen. Mange kom innom og fikk føle gjestfriheten hos familien Pettersen.

Vi fikk kjenne Harald gjennom fotballen i Jardar. Harald var tidlig engasjert i klubben og har i flere tiår gjort en fantastisk innsats særlig i fotballavdelingen, men også i hoppgruppa. I fotballgruppa var Harald selve limet i miljøet. Harald var like engasjert i kvinnefotballen som i herrefotballen i Jardar. Sånn sett var han forut for sin tid. Han var alltid til stede på Bjørnegårdbanen. Han ordnet med banen, klubbhuset, drakter og utstyr eller gjorde andre oppgaver slik at vi aktive hadde en best mulig tilrettelagt tilværelse. Han var blid, morsom og imøtekommende, men kunne også si fra hvis omverdenen viste manglende empati eller vi dro fleipingen for langt.

Norge er kjent for sin dugnadsinnsats og det finnes mange dugnadshelter i Norge. Harald kunne gjerne hatt tilnavnet Mr. Dugnad. Han kunne utmerket godt vært utnevnt til årets ildsjel på Idrettsgallaen. Det hadde vært vel fortjent. Harald gjorde alt, men utformet ikke strategidokumenter eller andre skriftlige dokumenter. Det overlot han til andre. Han var en praktiker. Harald var selvsagt æresmedlem i Jardar.

Harald kunne gjerne hatt tilnavnet Mr. Dugnad.

For barn, ungdom, voksne og foreldre med tilknytning til nærmiljøet og klubben, var Harald en utrolig viktig person. Han tilrettela og brukte ALL sin fritid for at andre skulle ha gode opplevelser. Mannen var fylt med gode gjerninger – hver dag – i mange, mange år. Vi er veldig glade for å ha vært så heldige og møte Harald. Han var en god kompis.

I ganske mange år jobbet Harald på Mobil, Slependen. Der vasket han biler, utførte dekkskift, oljeskift og mindre reparasjoner. Han jobbet i et høyt tempo, mens han pratet med alle besøkende som daglig kom innom Mobil for å slå av en prat med han. Han var alltid imøtekommende selv om flere titalls personer kom innom hver dag han jobbet. Det var nesten utenkelig å kjøre forbi Mobil uten å ta en prat med Harald. Vi velger å tro at det var til gjensidig glede.

Vi takker Harald for all glede og mye latter. Han var en snill omsorgsperson med et stort hjerte, og en veldig viktig person i våre liv.

Vi lyser fred over Harald Pettersens minne.

Kjell Nervold

Einar Bergum

Ove Johannessen

Stig H. Johansen

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.