Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Halldis Flesland til minne

Halldis Flesland.
Halldis Flesland.

Halldis Flesland født Birkeland i 1931 i Bergen, døde mandag 26. oktober, 88 år gammel på Mariehaven bo- og behandlingssenter.

Hun vokste opp på Birkeland gård i Fana, tok framhaldsskole og husmorskole. Da hun var 21 giftet hun seg med Svein Flesland og fikk tre døtre, Sissel, Bodil og Ingvild, som hun var svært stolt av. De bosatte seg på Stabekk i en stor eplehage som hun elsket. Hun jobbet en stund for Banan Mathisen mens hun fortsatte sin utdannelse med gymnasium, forberedende og markedsføring på BI. Samtidig som hun tok utdannelsen sin, oppdro hun også tre barn og reiste Norge og jorden rundt med sin mann og hele bakerbransjen.

Halldis startet sin karriere på Bærum sykehus som sekretær for Byggekomiteen for det nye sykehuset for Asker og Bærum på 1980-tallet.

Jeg ble kjent med henne noe senere, da hun hadde ansvar for sykehusets personalboliger og barnehagene. Da det skulle bygges ny barnehage, var hun organisator for hele byggeprosessen, og her kom hennes kunnskaper, energi og organisasjonstalent virkelig til sin rett.

Hun hadde ansvaret for vaktmestertjenesten og vedlikehold av de mange tjenesteboligene sykehuset hadde på denne tiden, og når hun gikk av med pensjon skrev hun «Historien om Bolig- og barnehagedriften» ved sykehuset. Hun var også aktiv innen fagbevegelsen (YS), og hun organiserte personalfester og var en sann gledesspreder.

På fritiden sang hun i tre forskjellige kor og var primus motor for to av dem. Sandvika Blandede kor og Verdenskoret var hennes favoritter. Hun dro hele verden rundt med Verdenskoret og fikk også oppleve å synge på Verona stadion med Pavarotti som solist.

Halldis var også glad i å male, hun tok mange kurs og ble etter hvert en habil malerinne som hadde mange utstillinger. Hun var alltid blid og gjestfri, elsket å lage fest for alle rundt seg. Det er mange som kan se tilbake på trivelige rakfisklag i hennes kjære hus på Stabekk, og andre festligheter. Halldis var en inspirerende og energirik kvinne med stort engasjement som vi er mange som savner.

Jeg vil huske henne for alle gode opplevelser både i jobbsammenheng, som kor-venn i Sandvika blandede kor og privat, og lyser fred over hennes minne. Varme tanker går til hennes nærmeste og pårørende.

Tove Kjeverud Fossan

(tidl. Personalsjef v/Bærum sykehus)

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.