Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Geir Hårek Pedersen (Geir Hårekson) til minne

Geir Hårek Pedersen.

Geir Hårek Pedersen.

FOTO: INGRID LØVTUN

Geir Hårek Pedersen, eller Geir Hårekson, som han het eller kalte seg på slutten av livet, ble brått syk og døde torsdag 10. februar.

Geir ble født 17. juni 1954 på Gjøvik. Han vokste opp og ble tidlig en aktiv sjel.
Vi ble kjent med ham i Norsk Lærerlag Bærum på 80-tallet. Ved siden av lærerjobb, ble han styremedlem, senere hovedverneombud skole, og så mer styrearbeid, og overtok som lokallagsleder da sammenslåingen til Utdanningsforbundet var et faktum.

Som hovedverneombud og tillitsvalgt var Geir imøtekommende, ivaretagende, og også utfordrende når det trengtes. Utallige ansatte i kommunen og medlemmer har fått følge gjennom mer eller mindre vanskelige saker og valg.

Geir var en mester på talerstolen – enten han holdt kurs – var på lokallagsårsmøte – var delegat på fylkesårsmøte eller landsmøte. Han var svært engasjert, fagforeningspolitisk meget bevisst og klar på hva han mente. Han var uredd og talte gjerne «øvrigheta» midt imot.
Og ikke minst briljerte han bak mikrofonen eller megafonen da han var streikegeneral i 2008. Han kunne det å samle medlemmene, og media lyttet.

Han hevdet sine politiske meninger og var ikke glad i urettferdighet – han klarte å se utover vår egen lille navle og hadde tydelig samfunnsengasjement både lokalt, nasjonalt og internasjonalt og mente at fagforeninger hadde et særlig ansvar for å se helheten i det samfunnet vi var med på å skape.

Geir var som sagt synlig – både når han var den som ledet et møte eller når han var deltager. Han var også synlig når han egentlig ikke skulle si noe i det hele tatt.  Det var lenge en tradisjon at Bærums-folkene benket seg på bakerste rad og slet med å holde roen. Geir sto nok i sentrum her også. Inntil en annen kjær kollega Arne Beito døde så altfor ung i 2005, var de to som «Knoll og Tott» på flere kurs og samlinger. De var også begge, sammen og hver for seg, gode humørspredere, samtidig som de var svært dyktige tillitsvalgte.

Etter Geirs tid i verv, hadde han en periode ansvaret for morsmålslærerne i kommunen. Det var sikkert en jobb som inneholdt mye av det han også gjorde for dem som tillitsvalgt. Og etter hvert som arbeidslivet tok slutt, fant Geir et fellesskap i Sandvika der han også var et naturlig midtpunkt.

Da vi skulle informere «våre» om at Geir hadde gått bort, måtte vi sende meldinger i øst og vest og sør og nord, og alle husker Geir med glede.

Utdanningsforbundet Bærum har mye å takke Geir for. Vi er også mange som har mye å takke ham for personlig, – uten han hadde det ikke vært det samme.
Våre tanker går til barna hans, Live, Lars og Sindre og til to barnebarn.

Lena Jahr, Gjettum
Halldis Stenhamar, Rykkinn

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.