Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Finn Rasmussen til minne

Finn Rasmusen.
Finn Rasmusen.
FOTO: PRIVAT

Finn Rasmussen døde 26.12.2021, 88 år gammel etter et lengre sykeleie.

Vi hadde felles kontor hos ingeniør E.N. Hylland, urkilden til Multiconsult A/S, da vi kom som ferske sivilingeniører, fra NTH eller Tyske tekniske høyskoler. Vi lærte av ulikheter i utdannelse og av hverandres prosjekter. 

Finn Rasmussen kom fra den tekniske høyskolen i Karlsruhe, og startet sin yrkeskarriere i 1959. Finn ble tidlig engasjert med store prosjekter, bl.a. for aluminiumverket MOSAL. Finn ble vår leder for deres prosjekteringsoppgaver. 

Den sosiale omgangen skjedde ofte på bedriftsarrangementer, der skidager var viktige for at «Gutteklubben Frisk» oppsto, omkring 1970. Vi reiste ofte til medlemmenes hytter (6). Finns hytte, Tinn i Telemark, hadde flott terreng for skigåing. Finn støttet at skiturene skulle være krevende med besøk på toppene. Kvelder med samtaler og diskusjoner; bedriftens utvikling var ofte tema. En årlig viktig sammenkomst var nyttårsduppen, hos Gunnulv Eiesland. Et par skitimer i Bærumsmarka, badstue og et overdådig sildebord. 

Våre koner støttet reisene; «vi ser det gjør dere godt.» Det ble naturlig å ta dem med, bl.a. til de baltiske land, Toscana. Grasse, Dresden, Berlin, Wien, Budapest, Graz, Ljubljana. Frisk feiret 20-årsjubileum i 1992. Turen gikk langs Rhinen fra Frankfurt til Strasbourg, der jubileet ble feiret. De franske gjestene tok det fornøyelig at vi talte og avsluttet med sang på norsk. 

I senere år har sportsreisene blitt erstattet av lutefiskaftener og lunsjer. Gleden over å være sammen, og samtidig å ha vært med på å utvikle bedriften til dagens Multiconsult, hvor Finn hadde hele sin yrkeskarriere, har vært en betydelig stimulans. Finn var en av Multiconsults syv gründere i 1974.

For Gutteklubben Frisk

Arnulf Fossum,
Thore Hagberg, Ketil Hegge
og Per O. Undseth

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.