Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Eystein Kleven til minne

Med Eystein Klevens død 22. juni, har vi mistet en god kollega og en fremragende fagmann. Han var tilknyttet Finanstilsynet (tidligere Kredittilsynet) det meste av sitt yrkesliv. Han fikk kreft for noen år siden og ville fylt 60 neste år.

Kleven ble Cand.jur. i 1988 og begynte samme år i Kredittilsynet. De første årene arbeidet han særlig med tilsyn av banker, blant annet Fokus Bank. I 1996 ble han utnevnt som leder av tilsynet med verdipapirforetakene. Han gjorde en stor innsats for å skape mer ryddige forhold i verdipapirmarkedet, med vekt på god forretningsskikk og samarbeid med Oslo Børs og Økokrim. Han var sentral i viktige tilsynssaker – ikke minst Terra-saken i 2007.

Beskyttelse av forbrukerne og småsparere i forhold til markedsaktørenes jakt på avkastning, var viktig i hans arbeid. Han la stor vekt på rekruttering og utvikling av medarbeidere, og bidro sterkt til at Finanstilsynet fikk solid kompetanse på verdipapirområdet. Hans solide faglige ståsted og rolige væremåte skapte trygghet i håndteringen av vanskelige saker.

For å løse problemene etter finanskrisen ble han i 2009 juridisk direktør i Statens finansfond. Han overtok som direktør i 2010. Fondet bidro til at ingen norske banker gikk konkurs og til at det igjen ble vekst i norsk økonomi.

Eystein var opptatt av rettferdighet og at vanlige arbeidere og småkårsfolk skulle få sin del av verdiskapningen. Han hadde et engasjement for den politiske venstreside, uten at det noen gang forstyrret hans embetsgjerning.

Han var en aktiv friluftsmann og gikk milevis i fjellene med hunden. Vi er mange som vil savne ham. Men størst blir savnet for kona Anne og hunden Skjold.

Bjørn Skogstad Aamo og Anne Merethe Bellamy på vegne av tidligere kollegaer i Finanstilsynet

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.