Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Eva Margaretha Cramer Sjøwall til minne

Eva Margaretha Cramer Sjøwall.

Eva Margaretha Cramer Sjøwall.

Foto: Privat

Eva Margaretha ble født i Sandefjord den 2. desember 1934 og døde13. mars 2021. 

Datter av Rolf og Kirsten Cramer. Rolf drev byens Krystallmagasin og Kirsten drev frisørsalong. Sammen med to brødre, Gunnar og Runo, bodde de midt i Storgaten i etasjen over Krystallmagasinet. Barndommens sommere ble tilbragt på deres landsted, Solløkka rett utenfor byen. 

Som 14 åring reiste hun til Hartmann pikeskole. Deretter valgte Eva utlandet og selvstendighet som au pair, i England, Frankrike og Tyskland. Hun lærte seg språkene, og fikk nære relasjoner med barna hun passet. Når språket satt, søkte hun seg inn som flyvertinne og ble antatt i SAS på første forsøk. Hun hadde stasjoneringer i Anchorage, Alaska og Tokyo, Japan. Fløy på Midtøsten og opplevde verden i en tid hvor det ikke var vanlig å reise. Hun elsket å oppleve kulturer og elsket og lære å kjenne menneskene.

Livet med barn ble roligere og mer stedbundet. På Stabekk og på hytta i Sandefjord. Hun levde for barna og deltok aktiv i deres liv. Hun viste stor kjærlighet og omsorg, og barna og deres venner, hadde en mor som alltid var til stede, og som dyrket lek, nysgjerrighet og kreativitet. Ettersom barna ble eldre kom ønsket om å jobbe med hennes interesse for kunst. 

Eva startet sitt eget galleri, Galleri Sjøwall. Deretter var hun ansvarlig for Fotograf Sjøwalls filial i Sandvika. Eva var aktiv i tennis-miljøet i Stabekk tennisklubb og arrangerte og deltok i dametennisens lunsjer og arrangementsmøter. Hun tok årlig idrettsmerket og var glad i fysisk aktivitet.

Interessen for andre kulturer og mennesker fra andre land engasjerte henne i den grad at hun ble et aktivt medlem, i organisasjoner som International Forum. I livet etter flykarrieren var Eva også aktiv i Kiwi klubben, klubben for pensjonerte flyvertinner. Alle disse menneskemøtene ga henne mye i livet, og hun påvirket manges liv med sin varme og tilstedeværelse.
Livet på Stabekk var preget av selskaper, nydelige dekkede bord og latter og diskusjoner. Alltid var det plass rundt bordet. Alltid var det plass til en til. Hjemmet var åpent og varmen stor. Og i hverdagen var middagsbordet fullt med barnas venner og leken var kreativ og preget av hennes gode ideer og fantasi.
Da barna ble voksne og selv fikk barn, var barnebarna hennes nye livskjærlighet. Hun visste ikke hva godt hun kunne gjøre og deltok i livene deres med stor kjærlighet og interesse. Kontakten med alle holdt hun så godt som daglig. Eva var et raust og generøst menneske og hun var høyt elsket av alle rundt henne. Hennes evne til å sørge for at alle rundt henne hadde det bra, var unik. Den evnen har kommet enda sterkere frem i tider hvor enkelte familiemedlemmer eller venner har hatt behov for ekstra oppfølging i tyngre perioder i livet. Da var all fokus der. Men selv i tøffe tider ble livet møtt med et lyst sinn og en positiv og optimistisk holdning. Og alltid en humoristisk kommentar på lur. For sine barn har hun vært et forbilde, og en læremester i kunsten av å skape en bedre dag.

Eva Ingeborg Monica Sjøwall, Eva, Ellen, Kirsten og Gunnar Sjøwall

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.