Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Eva Birgit Ruud til minne

Vi vil minnes Eva for alt hun har gjort for Damegruppa og Lommedalens idrettslag.

Eva gikk bort 8.10.2020. Da var hun 77 år og hadde levd med en kreftdiagnose i fem år.

Med to aktive sønner i idrettslaget var Eva en god støttespiller. Hun holdt orden på medlemsregisteret i flere år – helt uten data den gangen! Så var hun sekretær i hovedlaget i mange år, mens hun også hjalp til i hoppgruppa hvor sønnene hennes hadde mye glede og moro.

Da guttenes tid i idrettslaget var over, gikk hun naturlig inn i Damegruppa hvor hun var medlem helt til det siste. Fra 1994 til 2003 var hun en god sekretær og Evas håndskrift i referatboken vitner om ivrige damer som «gjør alt» for Lommedalens idrettslag, men referatene vitner også om en endring for Damegruppa. Eva var et ordensmenneske.

Damegruppa var i mange år en støtte for idrettslaget. Ved forskjellige dugnader skaffet de penger til både drakter, høyttaleranlegg, gardiner og de ga penger til å utstyre kjøkkenet i den nye hallen.

Damegruppa sørget også for salg av vafler, rundstykker, pølser, brus og kaffe når lagene hadde stevner og andre aktiviteter i regi av Lommedalens idrettslag. Eva sparte seg ikke, og det er mange liter vaffelrøre som ble laget, utallige boller som ble bakt og rundstykker som ble smurt fra Evas hånd. Jeg tror også det mang en gang ble både våte og kalde føtter vinterstid i hoppbakken og ved banen så lenge sønnene var aktive i Lommedalens idrettslag.

Damegruppa hadde tidligere hatt eget håndballag og de drev også med skigåing og alpint. Dette hadde avtatt etter hvert som de støttet mer opp om ungdommens muligheter i idrettslaget.

Nå avtok også disse aktivitetene. De forskjellige gruppene ville ha inntekten selv.

Damegruppa hadde lenge en trimgruppe for damer på skolen, men antall trimmere avtok og de fikk heller ikke tak i ny instruktør. Det så ut som Damegruppa ville bli overflødig.

Da Damegruppa måtte finne på nye aktiviteter for å bestå, kom Eva med ideen om å gå tur.

Eva var pådriver til Damegruppas torsdagsturer sommerstid, som ble utvidet til også vinterstid. En akekveld i måneskinn, hvis skyene ikke var til stede, var også Eva med på å starte opp. Da tok hun med seg sin mann Kjell for å være sikker på at det ble skikkelig bål og nok ved.

Eva var en ivrig turgåer og hun stilte opp til alle sommer- som vinterturer på torsdager på kveldstid. Da Damegruppa begynte med overnattingsturer til fjells over tre dager, var Eva en av de første som meldte seg. Hun var tidlig klar til tur med støvler og sekk parat, uansett hvilket vær vi hadde.

Det er utallige dugnadstimer hun har utført for Damegruppa og Lommedalens idrettslag. For Damegruppa har det blitt mange dugnader i hallen med rengjøring av kjøkkenet og rydding i alle kjøkkenskap så bestikk og servise var på rett plass. Hun vasket også gardiner og pusset vinduer. Var det pokalpussing stilte Eva i første rekke, men dette ble også et sosialt møte for Damegruppa med kaffe, rundstykker, hjemmebakte kaker og prat i etterkant.

Selv da Eva ble syk, sto Damegruppa henne nær og hun møtte opp og gikk tur med oss så sant hun orket. Så sent som i 2018 var hun med til Sjusjøen og gikk to lange turer på over milen sammen med oss andre.

Hun satte stor pris på sønnene Thomas og Jarle og svigerdøtrene sine. Barnebarna var en glede og da oldebarna kom, fortalte hun gladelig om dem og viste oss bilder.

Vi i Damegruppa beundrer Eva for hennes gode og lune humor. Hun var alltid optimistisk og fikk oss andre til å se livets lyse og positive sider. Selv om hun sikkert hadde mange tunge stunder den siste tiden, lot hun ikke oss få vite hvordan situasjonen var.

På vegne av Damegruppa vil jeg si: «Vi har mye å takke Eva for!»

Vi takker for hyggelige samvær og mange flotte turer i både Lommedalens skoger om sommeren og i kveldsmørket om vinteren, for ikke å snakke om turer i Norges fjellheim i august. Eva bakte også gode kaker til våre møter.

I dag går våre tanker til ektemannen Kjell og sønnene Thomas og Jarle med familier som nå ikke lenger har Eva hos seg.

På vegne av Damegruppa i Lommedalens idrettslag

 Liv Enersen Normann

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.